Pozadí stránky
Pozadí stránky

Co se poslouchá na Vánoce? Spotify odhaluje největší sváteční hity
22. 12. 2017 17:27 | Martin Havlíček

Co se poslouchá na Vánoce? Spotify odhaluje největší sváteční hity

Vánoce sice připadají na konec prosince, ale vánoční hudba zní v mobilech, přehrávačích a počítačích Čechů už od 19. listopadu. Vychází to ze statistik streamovací služby Spotify. Nejde vyloženě o koledy, poslouchají se spíše vánoční hity světových interpretů. Vůbec nejoblíbenější je písnička All I Want for Christmas Is You od Mariah Carey. Ostatně, na prvním místě se neumístila jen u nás, ale ve všech sledovaných zemích.

TOP 5 nejoblíbenějších vánočních hitů (ČR)

1. Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You

2. Wham! – Last Christmas

3. Frank Sinatra – Let It Snow

4.  Ariana Grande – Santa Tell Me

5. Brenda Lee – Rockin‘ Around The Christmas Tree

Globální žebříček nejpopzulárnějších songů vypadá dost podobně, akorát že Franka Sinatru vytlačil Michael Bublé s písničkou It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas, následovaný Justinem Biberem s písní Mistletoe a Arianou Grande.

TIP! Aktivujte si Spotify Premium na O2 a nejenže můžete streamovat hudbu bez spotřeby dat, ale navíc získáte 3 měsíce služby zdarma. Nemluvě o výhodách plynoucí z předplatného Premium: hudba bez reklam, možnost přeskakovat písničky, offline přehrávání, vysoká kvalita zvuku a mnoho dalšího.

Údaje o nejoblíbenější koledě letošních Vánoc ještě nemáme, ale minulý rok nejvíce bodovala u českých posluchačů píseň Štědrej večer nastal v podání Dětského sboru Praha. Vánoční nabídka Spotify je opravdu široká. Vybírat můžete mezi tradičními českými nebo moravskými koledami v podání dětských sborů nebo známých interpretů, ale v knihovně byste našli i vánoční historky českých herců a komiků, adventní kalendář s pohádkou na každý den a desítky tematických playlistů.