Pozadí stránky
Pozadí stránky

10 e-knih pro ženy na dlouhé zimní večery
13. 2. 2018 11:03 | Patricie Kolohnátková

10 e-knih pro ženy na dlouhé zimní večery

Zima ještě rozhodně neřekla poslední slovo, a tak je před námi celá řada pořádně dlouhých večerů. Až se manžel nebo přítel budou dívat na olympiádu nebo až prostě usoudíte, že v té televizi vážně nic nedávají, sáhněte po některé z níže uvedených e-knih. Jsou psané přímo pro nás, pro ženy a nechybí v nich humor, láska ani drama nebo napětí. A většina z nich se prostě nedá odložit, než dočtete poslední písmeno. Tady je 10 knih, které jste si oblíbili a hojně stahovali na serveru O2 Active v průběhu měsíce ledna.

A. J. Finn - Žena v okně

Žánr: Thriller

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 80 %

Mrazivý thriller s jednoduchými kulisami, to je Žena v okně. Jeho hlavní hrdinka se jmenuje Anna Foxová a díky svým fóbiím prostě přestala opouštět svůj domov. Tam žije sama, baví se popíjením merlotu, hraním šachů a chatováním na internetu nebo pozorováním sousedů skrz hledáček své zrcadlovky. Vše plyne k všeobecné spokojenosti, Anna se vesele upíjí, až takhle jednou večer zahlédne něco, co vypadá jako minimálně velmi vážná nehoda. Spíš šlo ale o vraždu.

Co má ale Anna za zdmi svého domu dělat? Bude jí s jejími psychickými potížemi policie nebo kdokoliv další věřit? A nešlo přeci jen pouze o noční můru, která ji v rámci opilecké pýchy navštívila? Žena v okně má ženskou hrdinku jako hlavní protagonistku a autor velmi dobře vykresluje její nitro i myšlenkové pochody. Pokud máte rádi Paulu Hawkins nebo Gillian Flynn, po Ženě v okně rozhodně sáhněte!

Robert Bryndza - Temné hlubiny

Nejnovější příběh o inspektorce Erice Fosterové. Kniha začíná v momentě, kdy dostane oddělení tip, že v zatopeném lomu na okraji Londýna jsou klíčové důkazy k rozsáhlému případu z oblasti narkotik. Celý tým hned vyráží na místo, jaké je ale jejich překvapení, když krom avizovaných důkazů vytáhnout i kostru dítěte.

Identifikace není složitá a odhalí, že jde o tělo před 26 lety zmizelé sedmileté holčičky Jessicy Collinsové. Vyšetřování Eriku přivádí nejen do rodiny Collinsových, kde musí rozplétat bolestivé okolnosti, ale i k vyšetřovatelce Amandě Bakerové, která měla tehdy případ na starosti a kterou tento „pomníček” od té doby neustále pronásleduje. Postupně navíc vychází najevo, že si někdo mocný nepřeje, aby se případ malé Jessicy vyřešil, a je pro to schopný udělat cokoliv.

Michel Bussi - Vážka

Michel Bussi je jeden z nejpopulárnějších současných francouzských autorů a zároveň velmi mimořádným vypravěčem. Vážka vás totiž nepustí až do poslední stránky. A to jich ve své papírové verzi má víc než 400!

Píše se rok 1980 a ve francouzském pohoří Jura se zřítí letadlo. Nehodu nikdo z cestujících nepřežije. Krom několikaměsíčního děvčátka. Záchranáři ho najdou na sněhu několik metrů od letadla až o pár hodin později, když se na místo nehody konečně dostanou. Jak přežilo? Bylo dostatečně blízko, aby ho letadlo pohlcené ohněm zahřívalo, a dostatečně daleko, aby ho spálilo.

Problém nastává, když se zjistí, že v letadle neletěla jen jedna, ale hned dvě malé holčičky. Jedná se o malou Lyse-Rose ze zámožné rodiny Carvilleových, nebo o Emily chudých Vitralů? 

Meik Wiking - Hygge

Žánr: Osobní rozvoj

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 75%

Z průzkumů vyplývá, že nejšťastnějším národem světa jsou Dánové. V hlavním městě Kodani mají dokonce Institut pro výzkum štěstí, jehož ředitel Meik Wiking je autorem díla Hygge - Prostě šťastný způsob života. V e-knize, která se stala hitem po celém světě, odhaluje, kde je v tom dánském štěstí zakopán pes.

Sám Meik popisuje Hygge jako pocit, který zažíváte během bouřky, když jste v pohodlných ponožkách schoulení na pohovce, přikrytí měkkou dekou. Je to ten pocit, když u stolu osvětleném svíčkami společně se svými milovanými jíte své oblíbené jídlo a povídáte si. Je to pocit, který se vás zmocní, když se s šálkem oblíbené kávy v ruce díváte na rudé ranní světlo na jasné modré obloze. Hygge je o atmosféře a prožitku. Je to o sdílení s lidmi, které máme rádi. Pocit domova. Pocit bezpečí. Pocit vnitřního klidu a blaženosti.

E-kniha jeplná rad a tipů, jak takového pocitu štěstí dosáhnout i ve chvílích, kdy se zrovna nedíváte na rudé ranní světlo nebo netrávíte čas s přáteli. Hygge - Prostě šťastný způsob života vás zkrátka naučí, co dělat pro to, abyste šli svému štěstí naproti. A co si budeme povídat, mít víc štěstí není na škodu nikdy.

10 e-knih pro ženy na dlouhé zimní večery

Radka Třeštíková - Osm

Žánr: Detektivka, Pro ženy

Hodnocení na DatabazeKnih.cz: 74 %

Nejnovější počin české bestsellerové autorky Radky Třeštíkové se jmenuje Osm. Je to vůbec první detektivka, kterou napsala, a jak je uvedeno v synopsi, začíná koncem a končí úplným začátkem. Na úvod se tak setkáváme s Míšou, kterou někdo postřelil a ona leží v bezvědomí v nemocnici. K tomu, aby jí chtěl někdo ublížit, ale přece není žádný důvod, vždyť ji má každý rád

Míša se následně probírá, problém ale je, že si nic nepamatuje. Do nemocnice za ní ale chodí její milý Jenda i celá řada dalších přátel, kteří dělají vše pro to, aby jí pomohli znovu se postavit na nohy a rozpomenout se. Nebo ne?

Barbara Nesvadbová - Laskonky

Žánr: Povídky, pro ženy

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 60 %

Nový soubor povídek české bestsellerové autorky Báry Nesvadbové se jmenuje Laskonky. Vypráví  příběhy každodenních radostí a starostí, co můžou potkat každého z nás. A ukazují také, jak krásný, barevný, hravý, ale i bolestivý nebo nespravedlivý život někdy dokáže být.

Aneb jak píše sama autorka: „Proč si neustále obouváme boty, které přece vždycky tlačily… Může existovat nevěra, která nezraňuje? Opravdu lze mít sex bez závazků? A kdy přijde po střídavé péči i střídavá povinnost a role rodičů se konečně vyrovnají? Povídky o nešťastné zamilovanosti a šťastných flirtech. Láskonky jako Laskonky.”

Camilla Läckberg - Krotitel

Žánr: Severské detektivky, pro ženy

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 84 %

Skvělá série o spisovatelce Erice Falckové a vyšetřovateli Patrikovi Hedströmovi se vrací! Zatím nejnovějším, do češtiny přeloženým počinem je román Krotitel. Příběh začíná ve chvíli, kdy auto nešťastnou náhodou srazí na silnici mladou, dezoirentovanou dívku. Pitva prokáže, že jde o patnáctiletou Victorii, jež se před několika měsíci ztratila přímo z jezdecké školy a nikdo o ní od té doby neslyšel.

Patolog navíc na jejím těle najde důkazy svědčící o nelidském zacházení. Problém je, že Victoria není rozhodně jediná mladá žena, co se v poslední době ztratila. Jako jediné se jí ale nejspíš podařilo uprchnout. Podaří se Erice a Patrikovi vypátrat pravdu dřív, než bude pozdě? Příběh, v němž rozhodně nechybí napětí, do audioknižní podoby načetla skvělá Sylva Talpová.

M. Klevisová - Zmizela v mlze

Žánr: Detektivka, krimi

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 86 %

Nejnovější (už pátý) díl ze série o charismatickém detektivovi Josefovi Bergmanovi se jmenuje Zmizela v mlze. Odehrává se v Norsku, kam si Bergman odjíždí odpočinout na rybářskou dovolenou a trochu si utřídit myšlenky. Nedaleko místa, které si zvolil pro odpočinek, spáchala před rokem Ann-Solveig dost nepochopitelnou sebevraždu. Poté, co žila s mužem, jehož se bála, se ho pod vlivem psychosomatičky Katrine rozhodla opustit. Místo, aby začala nový život, ale nečekaně skočí z útesu.

Přesně o rok později pak psychosomatičce začne kdosi vyhrožovat, navíc umírá další z jejích pacientek. Tentokrát už ale není pochyb o tom, že šlo o vraždu. Josef Bergman se chtě nechtě zapojuje do vyšetřování, je totiž jedním z důležitých svědků. A postupně se ukazuje, že skoro každý má nějaké to tajemství, kvůli němuž by mohl i zabíjet.

Věra Kadlecová - Panenka

Žánr: Pro ženy, román

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 88 %

Skvělé recenze na serveru Databáze Knih provázejí román Věry Kadlecové s názvem Panenka. Ústřední postavou je tu novinářka Beáta, jež má touhu napsat knihu. Vypraví se proto do soukromého sanatoria za bývalou narkomankou Evou. Ta tu žije zbavená svéprávnosti a na účet vlastní dcery. Novinářka se musí ptát, co Evu dovedlo až na samé dno.

Beáta postupně rozkrývá sérii špatných rozhodnutí, kdy si Eva nejprve za manžela vzala žárlivého sobce a poté propadla vzrušujícímu kouzlu Richarda. Osudový muž jí nejprve představil zářivý svět drog, které ji ale na konec stáhly až na samotné dno.

P. Soukupová - Nejlepší pro všechny

Žánr: Pro ženy, román

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 94 %

Soukupová ve vrcholné formě - i to se dočtete o její románové novince s názvem Nejlepší pro všechny. Hlavním hrdinou je tu malý lump Viktor. Všechno mu v životě běží relativně v pohodě do momentu, kdy jeho matka a herečka v jedné osobě Hana dostává nabídku na roli v seriálu. Protože se ale natáčí na druhém konci republiky, kde zrovna bydlí Viktorova babička, Hana se k ní rozhodne spolu se synem přestěhovat.

Viktor se cítí zrazený, že ho matka odvezla od jeho kamarádů a že nad ním navíc babička vládne tvrdou rukou. Mezigenerační problémy ale přicházejí napříč celou rodinou, jež už dlouho nebyla zvyklá žít takto pohromadě. Každá z postav ale jedná s tím nejryzejším úmyslem tak, jak si myslí, že to bude nejlepší pro všechny. A nám, čtenářům už poněkolikáté Petra Soukupová ukazuje, že náš svět rozhodně není jen černý, nebo bílý.