Pozadí stránky
Pozadí stránky

V novince od tvůrců Tiny Tower budujete prosperující město
4. 4. 2017 12:54 | Martin Havlicek

V novince od tvůrců Tiny Tower budujete prosperující město

Stavění virtuálního městečka na zelené louce představilo hráčům poprvé SimCity už v osmdesátých letech minulého století a dalo by se říct, že dodnes tomuto žánru kraluje. Novinka jménem Bit City působí na první pohled jako klon legendární strategie. Ostatně, za hrou stojí studio NimbleBit, které se před časem proslavilo mobilní hříčkou jménem Tiny Tower. V té se sice nestavilo město, ale na podobném principu vyšší a vyšší mrakodrap.

Bit City se od SimCity výrazně liší. Sice tu také stavíte virtuální město – nejprve pár skromných domků, později mrakodrapy a luxusní bytové komplexy, jenže rozvoj neženou kupředu tužby jeho obyvatel, nýbrž peníze. Vaším cílem je, zjednodušeně řečeno, postavit co nejziskovější město. Stavitelský prvek trochu skomírá. Můžete vybírat jen ze tří typů budov a ty pak dále vylepšovat. Platí tu rovnice, že čím je lepší budova, tím vyšší jsou zisky za sekundu. Další peníze pramení z počtu a typů aut, které město křižují, lodí a letadel. Další navýšení, často i násobné přinášejí daně a poplatky všech druhů.

Hra je zdarma. Můžete si ovšem dokupovat virtuální penízky, které lze vyměnit za různé výhody. Tou největší je zrychlení času a tím pádem i příjmů za vteřinu.