Pozadí stránky
Pozadí stránky

Oddworld je hra jak z jiného světa. Na Androidu ji můžete mít za babku
7. 6. 2018 13:26 | Martin Havlíček

Oddworld je hra jak z jiného světa. Na Androidu ji můžete mít za babku

Oddworld si pamatujeme ještě z éry prvního PlayStationu. Tvářila se jako obyčejná skákačka, ale už po deseti minutách ve hře nám bylo jasné, že jde o výjimečný počin. Tohle není jen další z mnoha klonů Super Maria. Mimozemšťan Abe, jemuž byla svěřena hlavní role, neumí jen běhat a skákat. Abe taky medituje a vyluzuje – jak to říct – různé zvuky. Pomocí meditace se dokáže převtělit do těla nepřátel a otevřít bránu své domovské planety. A ty „neslušné zvuky“? Používá je ke komunikaci se s dalšími mimozemšťany. Abe je totiž otrok a všichni otroci mají zašitá ústa. S vaší pomocí se mu ale z otroctví snad podaří uniknou.

Víte, že… Za nákupy her na Google Play nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Na rovinu: není to nic snadného. I když na mobilu vyšla modernizovaná verze s upraveným systémem ukládáním pozic, předělaným ovládáním, stále jde o velmi obtížnou hru. Za zvýhodněných padesát korun ale rozhodně doporučujeme.

Oddworld: New 'n' Tasty není jedinou hrou série, kterou si můžete stáhnout do telefonu. Do mobilní podoby byly převedeny také 3D plošinovka Munch’s Oddysee a Stranger’s Wrath, což je pro změnu westernová střílečka. Ve všech případech jde o povedené kousky a všechny jsou momentálně ve slevě. Za dvacku jasná koupě!