Pozadí stránky
Pozadí stránky

TOP 3 oznámení z největší herní výstavy E3
25. 6. 2018 15:48 | Martin Havlíček

TOP 3 oznámení z největší herní výstavy E3

Věděli jste, že hráči slaví Vánoce dvakrát do roka? Jednou ty tradiční, v prosinci a podruhé v první půli června, kdy v Los Angeles probíhá největší herní veletrh s názvem E3. Prostě svátek všech hráčů. Mimochodem, už má také docela slušnou tradici. Výstava E3 2018 byla už 23. ročníkem.

Mezi desítkami her, které byly v LA oznámeny, se objevilo i mnoho her mobilních. Některé z nich dokonce dostaly prostor při hlavních konferencích, které sledují v přímém přenosu miliony diváků po celém světě. Největším překvapením (a automaticky naší nejočekávanější mobilní hrou) je The Elder Scrolls: Blades. TES je v rámci PC her pojem; je to jedna z nejstarších a nejlépe prodávaných RPG sérií. Poprvé bude mít svého zástupce i na chytrých telefonech. Ale pozor, nejde jen o nějaký přívažek! Blades je plnohodnotným RPG pro mobilní telefony. To znamená, že budete bojovat, ale nikoliv proti nepohodlnému ovládání. Blades se dá hrát na dotykovém displeji klidně jednou rukou. K dispozici jsou dva módy ovládání. V jednom ťukáte na displej směrem, kam se má váš hrdina vydat. Druhý je pak standardní: jednou rukou ovládáte pohyb, druhou boj.

Hra nabídne celkem tři módy. První je nekonečná kobka. Jdete kupředu, dokud nepadnete. Další ikonka v menu skrývá boj v aréně proti ostatním hráčům. Třetí a hlavní mód představuje město, odkud se vydáváte na dobrodružství. Kromě úkolů od jeho obyvatel máte na starosti také rozšiřování města. Ano, hra obsahuje i jistý stavitelský prvek! Tak na to jsme opravdu zvědaví. Premiéra TES: Blades je naplánována na listopad, hra bude ke stažení zdarma na iOS a Android.

Další hrou, co dostala prostor na hlavním pódiu, je Command & Conquer: Rivals. Opět platí, že jde o nositele slavného jména. Tentokrát ale nebyl přijat úplně kladně. Hráči nemohou Rivals odpustit, že se odchýlila od svých předchůdců. Nejde o klasickou válečnou strategii, jak jsme od C&C zvyklí. Rivals je spíše hybridem mezi válečnou strategií a Clash Royale. Na každém konci bojiště rozprostřeného na ploše displeje stojí vojenská základna a uprostřed fabrika vyrábějící obrovské ničivé rakety. Základny produkují jednotky, které o raketu bojují. Hráč, který obsadí raketu ve správnou chvíli, ji pak vyšle na svého protivníka. Je to taková přetahovaná, ale i na malém bojišti je dost prostoru pro taktiku. Není to sice C&C strategie, jak si je pamatujeme z počítačů, ale rozhodně to nevypadá jako nuda. Bohužel, v tuto chvíli není známo, kdy hra vychází. Testování už ale probíhá, a tak snad nebudeme čekat příliš dlouho.

Třetí a poslední he věnujeme jen pár řádku. Důvod je ten, že o ní mnoho nevíme. Gears Pop! je historicky prvním zástupcem série Gears of War na mobilech. Dosud tyhle brutální střílečky patřily k největším lákadlům herních konzolí Xbox. Mobilní verze ovšem nepůjde úplně v jejích stopách. Ostatně, o tom vypovídá už samotný název. Gears Pop! je výsledkem spolupráce s výrobci roztomilých sběratelských figurek Funko Pop! Hra je naplánována až na příští rok. Doufejme, že do té doby se dočkáme alespoň nějaké ukázky…