Pozadí stránky
Pozadí stránky

Podívejte se na první ukázky nové hry o tvůrců velehitu Clash Royale!
21. 6. 2017 9:50 | Martin Havlicek

Podívejte se na první ukázky nové hry o tvůrců velehitu Clash Royale!

Clash of Clans, Clash Royale, Boom Beach… Doplní řadu veleúspěšných her studia Supercell i novinka Brawl Stars nebo skončí v zapomnění? První ukázky a dojmy ukazují spíše na ten první scénář. Jak už to ve hrách od těchto finských vývojářů chodí, Brawl Stars kombinuje osvědčené prvky z již existujících her v novém, svěžím mixu.

Kdybychom Brawl Stars měli v krátkosti popsat, řekli bychom, že je to střílečka, ve které proti sobě zápasí dva týmy o třech hráčích. Primárně online, ale je tu i možnost hrát proti „počítači“. Arény, kde se boje odehrávají, nabízejí široké možnosti krytí. Je tu vysoká tráva, ve které se snadno ztratíte, kamenné zídky poskytující azyl před letícími projektily, ale i křehké dřevěné bedýnky.

Každý bojovník je originál. Liší se vzhledem, ale především zbraní a svou superschopností. Po bojišti pobíhá například dědula s ruličkami dynamitu, havran vrhající nože nebo dívka, co rozdává elektrické šoky a rozmisťuje automatická děla. Jednotlivé hrdiny – zatím jich bylo představeno patnáct – budete nacházet v bedničkách a s nimi i elixíry sloužící k vylepšování jejich schopností.

Hra působí dost chaoticky, ale rozhodně nejde o bezcílnou bitku. Týmy se snaží nahromadit co největší množství krystalů. V závislosti na zvoleném herním módu buďto získáváte blýskavé kamínky odměnou za zabití protivníka (čím silnější je, tím víc jich má), kradete je z trezoru nepřátelského týmu anebo je odnášíte z dolu uprostřed arény. A pak je tu ještě jeden mód, který jako jediný není týmový. Hraje se všichni proti všem a vyhrává jednoduše ten, kdo zůstane v aréně jako poslední. Mimochodem, aréna se neustále zmenšuje…

Vypadá to zábavně, ale verdikt vyneseme, až Brawl Stars budeme moci sami zahrát. Snad nebudeme dlouho čekat. Momentálně probíhá testování mezi hráči na vybraných trzích.