Pozadí stránky
Pozadí stránky

Nový Assassin’s Creed pro mobily vás překvapí – je to strategie!
14. 7. 2017 15:27 | Martin Havlicek

Nový Assassin’s Creed pro mobily vás překvapí – je to strategie!

Jedna z nejpopulárnějších herních sérii současnosti, Assassin’s Creed, má na mobilech hned několik zástupců. Nejvýraznější je bez diskuzí Assassin’s Creed Identity coby exkluzivní, prémiový titul. Další hříčky představovaly spíše experimenty. Měli jsme tu simulátor námořních bitev s podtitulem Pirates nebo třeba multiplayerovou asasínskou bitvu. Nemůžeme ale říct, že by tyto hry byly nějak výrazně úspěšné.

Experimentem je také novinka Assassin’s Creed Rebellion. Ostatně, to je patrné na první pohled. Místo drsných asasínů se tentokrát nad známým logem mračí figurky připomínající dětské panenky. Největší rozdíl není v grafickém pojetí, ale ve zvoleném žánru. Assassin’s Creed Rebellion není akční hrou, nýbrž strategií, kde se staráte o Bratrstvo a posíláte své asasíny na rozmanité mise.

V mnohem ohledech nám hra připomněla Fallout Shelter. Budujete si svůj bunkr, najímáte nové asasíny, abyste je následně přiřadili ke konkrétním místnostem. Každý bojovník má jiné vlastnosti a schopnosti, proto se každý hodí na něco jiného.

Malé asasíny můžete také posílat na mise, ale pozor – na rozdíl od Fallout Shelter své nohsledy přímo ovládáte! Mise jsou dokonce hlavní částí hry. Postup misí je rozkouskován na tahy, kdy se hráč střídá s nepřítelem. Ovládání bylo navrženo na míru mobilním telefonům a tabletu. Malému asasínovi ukazujete prstem, kam má jít a co tu má udělat. V prostředí kolem vás jsou rozmístěná kontextová tlačítka. Například u skříně máte na výběr mezi tlačítky „ukrýt se“, „přelézt“ nebo „číhat na nepřítele“. Podobné volby se objevují také nad hlavou nepřátel. V tomto případě si vybíráte například to, jakou zbraní na proradného templáře zaútočíte.

Nakonec to nevypadá vůbec špatně! Na finální verdikt si ale musíte chvíli počkat, v tuto chvíli se hra testuje na několika zahraničních trzích. Brzy bychom se měli dočkat i u nás. Těšíme se!