Pozadí stránky
Pozadí stránky

Trpaslík, barbar nebo amazonka? Legendární Golden Axe se vrací!
7. 9. 2017 8:51 | Martin Havlíček

Trpaslík, barbar nebo amazonka? Legendární Golden Axe se vrací!

Hra Golden Axe se poprvé objevila na arkádových automatech. Už koncem osmdesátých let – to to letí! Většina českých pamětníků si ji však zažila na osobním počítači. Tuhle rubačku měl na své „dvaosmšestce“ snad každý a kdo ne, ten ji časem vyšmelil na disketě za nějakou jinou herní legendu.

Na příběh o únosu královské rodiny si dnes vzpomene asi málokdo, ale všichni si jistě pamatují na hádky o to, kdo si zvolí jakého hrdinu. Golden Axe se dala hrát v kooperativním módu pro dva hráče, přičemž na výběr byli tři hrdinové s různými zbraněmi a dovednostmi. Trpaslík se sekerou, barbar s dvěma meči a amazonka s dlouhým mečem. Kromě těchto zbraní bylo možné využívat ohnivý dech dráčků, které si hrdinové osedlali jako koně.

Díky iniciativě SEGA Forever si můžete stařičkou hru připomenout. SEGA ji převedla do mobilní verze a uvolnila zdarma ke stažení, i když s reklamami. Za drobný poplatek, který lze hradit mobilní platbou přes operátora, se reklamního pruhu zbavíte jednou provždy. Rovněž získáte možnost ukládat pozice ve hře (v bezplatné verzi lze taky ukládat hru, ale pouze online). Bohužel, na mobilu chybí mód pro dva hráče a na ovládání v podobě virtuálních tlačítek si budete muset chvíli zvykat, ale i po těch letech je to skvělá hra.

Nejde zdaleka o první hru, která díky SEGA Forever vyšla na mobilech. Ani poslední. SEGA vydává staronové hry každých čtrnáct dní. V plánu jmá vydat všechny hity ze svých slavných konzolí, od MegaDrive, přes Saturn až po Dreamcast. Dosavadní katalog najdete na stránkách programu. Už se těšíme na další!