Pozadí stránky
Pozadí stránky

Jak se stát nejlepším lovcem pokémonů? Na vrchol vede zkratka
13. 2. 2017 22:27 | Martin Havlíček

Pokémon GO zrovna nepatří ke hrám, které by potřebovaly zevrubný návod. Hlavní „zákon“ světa pokémonů – chyťte je všechny – má spousta lidí vrytý v paměti už od dob, kdy se vysílal televizní seriál s těmito roztodivnými zvířátky. Metodu, jak na to, vám aplikace vysvětlí během několika minut.

Teprve postupem času a po mnoha ušlých kilometrech zjistíte, že chytit všech 150+ pokémonů není lehký úkol. Někteří pokémoni se například dají chytit jen speciálními pokébally a ty nováček nemá šanci získat. Dostanete je až časem, po dosažení určité zkušenostní úrovně (levelu).

Jak se stát nejlepším lovcem pokémonů? Na vrchol vede zkratka

1. Investice do vajíček lucky eggs urychlí postup na novou úroveň

Postup po zkušenostním žebříčku se dá naštěstí urychlit použitím takzvaných lucky eggs, které po omezenou dobu násobí zkušenostní body. Tyto body (označené zkratkou XP) získáváte za návštěvy pokéstopů rozmístěných po vašem okolí, za chytání nových pokémonů a také v případě, že některého pokémona posunete na další evoluční úroveň (evolve). Bohužel, lucky eggs jsou poměrně vzácná a ve hře na ně narazíte zřídkakdy. Můžete si je ale pořídit v herním obchůdku.

2. Nakoupením inkubátorů se dostanete k silným pokémonům

Efektivním způsobem, jak se dostat k novým druhům pokémonů, jsou také inkubátory (egg incubators). Je to zařízení, kde se z vajíčka vylíhne pokémon. Podmínkou je ujít dva, pět nebo deset kilometrů. Jeden inkubátor dostanete v základu. Problém je, že jeden inkubátor unese pouze jedno vajíčko. Další obdržíte časem, ale i tady platí, že jimi hra šetří. V obchůdku si jich natěstí můžete dokoupit, kolik jen chcete. Místo jednoho se pak líhne klidně až devět vajec najednou. Je to rychlejší a fyzicky méně náročnější. V popisovaném případě stačí místo devadesáti kilometrů ujít k vylíhnutí pouze deset. Za odměnu získáte devět špičkových pokémonů. Pokémoni z inkubátoru mají zpravidla také lepší vlastnosti než pokémoni divocí. Hodí se proto lépe na další vylepšování a boj v arénách.

Jak se stát nejlepším lovcem pokémonů? Na vrchol vede zkratka

3. S větším batohem se můžete předzásobit na velké výpravy

Kromě lucky eggs, inkubátorů, pokéballů a dalších předmětů ze hry najdete v nabídce herního obchodu také dva poměrně unikátní předměty. Unikátní v tom, že je nemůžete získat jinak, než koupí. Jde o rozšíření batohu na předměty a na ukládání chycených pokémonů. Místo v batohu se hodí vždycky. Můžete se lépe předzásobit pokébally a dalšími předměty, a tím snížit šanci, že vám dojdou v průběhu chytání pokémona. Silnější pokémoni odolávají dlouho, někdy nestačí ani deset pokéballů.

4. Rozšíření úložiště na pokémony přispívá k získávání zkušenostních bodů

Rozšíření kapacity úložiště na chycené pokémony se dá využít k rychlému postupu na novou zkušenostní úroveň. Cílem je získat co nejvíce zkušenostních bodů během doby, kdy působí účinky lucky egg. Nejdostupnějším zdrojem je vylepšování (evolve) běžných druhů pokémonů, takových, co potkáváte „na každém rohu“. V boji se použít nedají, ale díky nízkým nárokům na vylepšení vám pomohou přinést stovky zkušenostních bodů. Předpokladem je, že jich posbíráte velké množství a pak v rychlém sledu za sebou vylepšíte. Rozšíření úložiště na tyto pokémony zaručí, že je budete mít vždy kam dát.

5. Nakupte si pokébally, aby vám během chytání nedošly

Do herního obchodu se vyplatí nakouknout už po prvním spuštění hry. Díky inkubátorům, lucky eggs a dalším vychytávkám je pak postup po zkušenostním žebříčku mnohem rychlejší. Hodit se mohou ale i pokébally, které s objevováním nových druhů pokémonů mizí čím dál rychleji. Není nic nepříjemnějšího, než když vám během chytání vašeho vytouženého pokémona dojdou…