Pozadí stránky
Pozadí stránky

Spotify vás přenese zpátky v čase. V „časové schránce“ najdete hity svého mládí
2. 11. 2017 10:38 | Martin Havlíček

Spotify vás přenese zpátky v čase. V „časové schránce“ najdete hity svého mládí

Streamovací služba Spotify je specialistou na doporučování hudby. Playlist Discover Weekly se mění pravidelně v pondělí a zatím pokaždé se nám trefil do vkusu. Když ne všemi písničkami, tak většinou určitě. Kromě týdenního playlistu služba nabízí také personalizované žánrové mixy a nově i „osobní časovou schránku.“

Jak název napovídá, je to výběr starších hitů. Nejde ale o nějaké staré fláky z univerzálních hudebních žebříčků. Kdepak, playlist aplikace opět sestavuje na míru posluchači. Podle popisu by měl obsahovat písničky, které vás formovaly během dospívání. Z toho důvodu službu nemohou využívat uživatelé mladší šestnácti let. Co by jim aplikace doporučovala? Aktuální produkci?

TIP! Aktivujte si Spotify Premium na O2 a nejenže můžete streamovat hudbu bez spotřeby dat, ale navíc získáte 3 měsíce služby zdarma. Nemluvě o výhodách plynoucí z předplatného Premium: hudba bez reklam, možnost přeskakovat písničky, offline přehrávání, vysoká kvalita zvuku a mnoho dalšího.

Musíme říct, že algoritmus měl opět „šťastnou ruku“. Poslech v nás probudil nostalgickou náladu, a o to tady jde. Dokonce nám pomohl znovu objevit i písničky, které jsme slyšeli naposledy v dávno zrušených televizních hitparádách. Trefí se do vkusu i vám? Zkuste to! Osobní časová schránka je k dispozici jak v aplikaci, tak i ve webovém rozhraní. Jen se musíte přihlásit vlastním účtem.