Pozadí stránky
Pozadí stránky

Autor týdne: Robert Bryndza a jeho thrillerový svět inspektorky Eriky Fosterové
2. 11. 2017 17:16 | Patricie Kolohnátková

Autor týdne: Robert Bryndza a jeho thrillerový svět inspektorky Eriky Fosterové

Britský spisovatel Robert Bryndza je na thrillerovém poli stále nováčkem. Svoji detektivní prvotinu vydal teprve loni, od té doby se ale stihl zařadit mezi mistry napětí. Proslavil se romány s inspektorkou Erikou Fosterovou, která šetří případy přímo z britské metropole. Bryndza už stačil o Fosterové napsat celkem 5 knih, česky zatím vyšly 2 knihy, třetí pak vyjde už za pár dní. Temné hlubiny navíc jen teď můžete mít se slevou 30% stejně jako oba zbývající krimi romány Bryndzy. Pokud se chcete ponořit do skvělé detektivky, není na co čekat!

TEMNÉ HLUBINY

Nejnovější příběh o inspektorce Erice Fosterové. Kniha začíná v momentě, kdy dostane oddělení tip, že v zatopeném lomu na okraji Londýna jsou klíčové důkazy k rozsáhlému případu z oblasti narkotik. Celý tým hned vyráží na místo, jaké je ale jejich překvapení, když krom avizovaných důkazů vytáhnout i kostru dítěte.

Identifikace není složitá a odhalí, že jde o tělo před 26 lety zmizelé sedmileté holčičky Jessicy Collinsové. Vyšetřování Eriku přivádí nejen do rodiny Collinsových, kde musí rozplétat bolestivé okolnosti, ale i k vyšetřovatelce Amandě Bakerové, která měla tehdy případ na starosti a kterou tento „pomníček” od té doby neustále pronásleduje. Postupně navíc vychází najevo, že si někdo mocný nepřeje, aby se případ malé Jessicy vyřešil, a je pro to schopný udělat cokoliv.

Kniha Temné hlubiny vychází až v pondělí 6. listopadu. Vy si ale už teď můžete jako ochutnávku stáhnout třetinu knihy, navíc se slevou 30% a v pondělí si zdarma stáhněte zbytek!

Autor týdne: Robert Bryndza a jeho thrillerový svět inspektorky Eriky Fosterové

DÍVKA V LEDU

Autor týdne: Robert Bryndza a jeho thrillerový svět inspektorky Eriky Fosterové

První román ze série o inspektorce Erice Fosterové. Zavádí nás do Londýna, kde je nalezena mrtvá mladá dívka. Už brzy se ukáže, že jde o Andreu Douglas-Brownovou, dceru zámožného londýnského miliardáře, který má konexe až do nejvyšších politických pater. I proto je potřeba postupovat obezřetně a hlavně rychle, protože média jsou kriminalistům stále v patách.

K případu je přivolána inspektorka Erika Fosterová, ta ale už záhy začíná narážet. Protože Andreina rodina sice chce vědět, kdo je jejím vrahem, už ale není ochotná ukazovat své špinavé rodinné prádlo, kterého má plné skříně. Jenže vraždy se stejným modem operandi přibývají a jediným klíčem jsou pro Eriku právě tajemství, které rodina Douglas-Brownů ukrývá.

NOČNÍ LOV

Autor týdne: Robert Bryndza a jeho thrillerový svět inspektorky Eriky Fosterové

Kdo je autor Robert Bryndza?

Robert Bryndza začínal jako herec, psát detektivky chtěl ale už od dětství. Proto je trochu paradoxní, že se nejprve musel proslavit jako spisovatel humoristických románů, než vydavatel souhlasil s thrillerem Dívka v ledu. Hlavní postavou je tu inspektorka Erika Fosterová a stejně jako další populární vyšetřovatelé, i ona má ve skříni pár bubáků, a občas se tak chová iracionálně, podivně. A i vy ji za to prostě musíte milovat už od jejího prvního případu. Robert Bryndza v současnosti žije ve slovenské Nitře se svým partnerem a dvěma psy.

Kdo je hlavní hrdinka Erika Fosterová?

S Erikou se seznamujeme v momentě, kdy se po dlouhých měsících vrací do práce. Důvodem jejího neplaceného volna byla smrt manžela, který byl zabit přímo při zásahu, který Erika vedla. Proto si s sebou do Londýna přináší celou řadu nočních můr i výčitek, což se může občas jevit jako překážka k co nejrychlejšímu vyšetření případů. Na začátku také Erika působí jako pěkně odtažitá mrcha, protože ji práce naučila, že je občas třeba kráčet přes mrtvoly.

Postupem času ale zjišťujete, že si tuhle literární postavu zamilováváte víc a víc. Protože pokud prostě velíte zásahu, při němž umřela vaše nejmilovanější bytost, trochu divní být musíte. Robert Bryndza zkrátka stvořil postavu, která se mezi jinými detektivy z knížek opravdu vyjímá. Co víc: jakmile se s ní seznámíte, nebudete se moct dočkat, kdy zase nahlédnete pod pokličku jejímu dalšímu případu.