Pozadí stránky
Pozadí stránky

South Park se dočkal své mobilní hry. Je zdarma a je skvělá!
13. 11. 2017 11:12 | Martin Havlíček

South Park se dočkal své mobilní hry. Je zdarma a je skvělá!

Ta hra se jmenuje se Phone Destroyer, tedy česky Ničitel telefonů a při prvním spuštění vás upozorní, že obsahuje reklamu a nákupy, takže by ji ideálně neměl nikdo hrát. Něco takového si může dovolit jenom South Park. Ostatně, specifického southparkovského humoru je hra plná.

V nabídce jsou dva herní módy. Začněme představením toho hlavního, příběhového. Děti ze South Parku si v něm hrají na kovboje a indiány, ale do bitek se časem připojí také mimozemšťané a představitelé různých náboženství. Všechno děti v laciných kostýmech, občas nějaký ten pomatený dospělý (například opilý Stanův táta). Příběh je vyprávěn pomocí konverzací přes SMS, i když čas od času se přehraje filmeček nebo vám některá z postaviček zavolá přes video-hovor. Pokud však neovládáte angličtinu, z příběhu si toho moc neužijete.

V každém případě si ale užijete skvělou hru! Phone Destroyer se inspiroval o populárního Clash Royale. Jednotky jsou reprezentovány kartičkami, které dostáváte za odměnu nebo si je můžete dokupovat. Z karet si sestavujete balíčky a s těmi se pak vydáváte do boje. Během samotné bitvy vykládáte karty na bojiště. Zní to triviálně, ale v pokročilých fázích se neobejdete bez promyšlené taktiky. Karty musíte dobře kombinovat a vyslat na bojiště v ten správný čas. Každá jednotka má své přednosti, ale i slabé stránky.

Časem narazíte i na mód PvP, kde vyzýváte k souboji ostatní hráče. Odměnou je postup v žebříčku a balíčky karet na každé tři výhry. Připravte se ale na mnohem vyšší obtížnost. Zatímco v „singlu“ se pro výhru nemusíte ani moc snažit, v online multiplayeru vám zadarmo nikdo nic nedá. S vyšší obtížností ale stoupá i zábava a tak to má být!