Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Páté roční období

Páté roční období

Mons Kallentoft


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF pro čtečky PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2014
Série: Malin Forsová díl 5
Jazyk: český
Počet stran: 456

Je začátek května a otec s dětmi při procházce lesem narazí na značně zohavené ženské tělo. Mrtvola je děsivě zachovalá a pokrytá zřetelnými stopami po mučení.
Inspektorka Malin Forsová si okamžitě dá vraždu do souvislostí s případem Marie Murvallové, mladé ženy, která byla před několika lety nalezena v lese znásilněná a brutálně zbitá. Oněmělá Marie poté skončila v psychiatrické léčebně, kde v tichosti přežívá pohroužena do svého traumatu. Malin se shodou okolností setká s lékařkou z jiné léčebny a ta jí řekne o podobném případu. Postupně vychází najevo, že Marie je jen malou součástí velké skládanky. Ale co může být tak strašné, že to nelze vyjádřit slovy?
Malin posedlá hledáním pravdy o hrůzách Mariiny minulosti je odhodlaná přijít případu na kloub bez ohledu na to, kam až ji může zavést.

Mons Kallentoft (nar. 1968) pracoval v reklamě a jako novinář. Debutoval románem Pesetas (Pesety, 2000) a za tuto knihu získal prestižní cenu Katapultpriset za nejlepší švédskou prvotinu roku 2000. Napsal další dvě oceňované knihy a (prozatím) sedmidílnou románovou sérii o kriminální inspektorce Malin Forsové. V nakladatelství Host zatím vyšly knihy Zimní oběť (2007), Letní smrt (200; obě česky 201), Podzimní vražda (2009; česky 2012), Jarní mrtví (2010; česky 2013) a nyní také Páté roční období (2011). Dalšími díly série jsou romány Vattenänglar (Vodní andělé, 2012; připravujeme k českému vydání) a Vindsjälar (Větrné duše, 2013). V únoru vyšla v češtině také kniha Food Junkie — Posedlý jídlem (2013). Kallentoftových knih se v překladech po celém světě prodalo přes 620 tisíc výtisků. V současnosti píše osmý román o Malin Forsové, který ve Švédsku vyjde na podzim.

více

Série Malin Forsová

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma