Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Echa 2012

Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Institut pro studium literatury
Vydáno: 2014
Jazyk: český
Počet stran: 173

Echa 2012 shrnují autorské články a recenze kriticky reflektující aktuální dění v literární vědě a spřízněných humanitních oborech, které byly v pravidelném sledu po celý rok 2012 publikovány on-line na webových stránkách Institutu pro studium literatury www.ipsl.cz. Echa IPSL usilují prohloubit nezávislou reflexi oboru a vytvořit prostor pro původní, věcné a kritické myšlení opírající se o odpovědný pramenný průzkum a nezbytnou bibliografickou, textologickou, literárněhistorickou i teoretickou práci.

Texty jednotlivých příspěvků se zabývají novými pracemi z české a překladové humanitní produkce, věnují se rovněž monografickým bilancím, dále vztahům mezi literární vědou, filosofií a historiografií nebo profilu odborných časopisů. Tématem řady příspěvků jsou též dějiny vydávání novočeských textů a reflexe soudobých metod textologie a editologie. Vedle toho mapují autoři Ech i alarmující situaci ve státních kulturních institucích či referentské řemeslo v jiných periodikách.

Elektronická kniha Echa 2012 přináší vedle publikovaných textů soupis recenzovaných knih a dalších témat příspěvků, seznam autorů Ech včetně krátkých biogramů a jmenný heslář.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma