Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Odplata

Odplata

Andrew Grant

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: BB Art
Vydáno: 2016
Jazyk: český
Počet stran: 323

Vrať jim úder, když to nečekají

Kdyby měl Jack Reacher mladšího bratra, byl by to David Trevellyan. Lee Child mladšího bratra skutečně má – je jím Andrew Grant. Jeho pozoruhodný debut Odplata je moderní thriller, jehož děj pohání kupředu adrenalin a pomsta.

David Trevellyan je agent zpravodajské služby britského vojenského námořnictva, který obvykle pracuje v utajení, někdy se svolením nadřízených a jindy bez něj. Jednoho zdánlivě normálního večera se vydá pěšky z restaurace do svého hotelu v New Yorku. Jeho pohled upoutá schoulená postava zastřeleného bezdomovce v ústí malé uličky. Trevellyan k ní zamíří – a dorazí policejní auto. Zlomek vteřiny nato si uvědomí, že na něho někdo nastražil past.

Ale Trevellyan se nebojí, v podobných problémech byl už mnohokrát. Jenže newyorská policie okamžitě předá případ FBI, která proti němu rychle shromáždí řadu důkazů i svědectví. A britský konzulát mu vzkazuje: Jsi v tom sám, kamaráde…

Trevellyan zachová klid a z pasti vyklouzne. Aniž tuší, kdo je přítel a kdo nepřítel, proniká hluboko do mezinárodního spiknutí. Zjišťuje, že mrtvý bezdomovec byl jen poslední z dlouhé řady obětí organizace, která si zaslouží jediné – drsnou odplatu.

Andrew Grant se narodil v roce 1968 v anglickém Sheffieldu jako mladší bratr Jima Granta, který se později proslavil jako autor thrillerů pod pseudonymem Lee Child. Po studiích dramatické tvorby a angličtiny na Sheffieldské univerzitě založil Andrew vlastní divadelní společnost. Přestože s ní měl úspěch, z finančních důvodů se stal na dalších patnáct let zaměstnancem telekomunikací a poté se rozhodl stát spisovatelem z povolání.

Napsal trojici thrillerů, jejichž hlavní postavou je David Trevellyan, agent zpravodajské služby královského vojenského námořnictva – kromě Odplaty ještě Die Twice a More Harm Than Good. Po samostatném románu Run loni zahájil knihou False Positive novou řadu s detektivem Cooperem Devereauxem. Žije střídavě v Sheffieldu a Chicagu.

Více o autorovi a jeho knihách na www.andrewgrantbooks.com

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma