Přihlášení Zavřít
Zadejte Vaše mobilní číslo, a poté vyplňte jednorázový kód, který Vám pošleme v SMS.
Prodej byl ukončen.
Tato e-kniha je dostupná ve formátech:
ePUB Mobi
Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.
Vydavatel: Jota
Vydáno: 2018
Jazyk: český
Počet stran: 432
Proč máslo, maso a sýr patří ke zdravé stravě
Celá desetiletí nám tvrdili, že bychom měli omezovat tuk, a že pokud nehubneme a nejsme zdraví, tak se prostě jen dost nesnažíme. Co když je ale problém v samotné nízkotučné stravě? A co když všechna ta jídla, která jsme si odpírali – smetanové sýry a šťavnaté steaky – by nám ve skutečnosti mohly pomoci bojovat s obezitou, diabetem a onemocněním srdce?
Se závěry podloženými devíti lety výzkumu a rešerší odhaluje Nina Teicholzová nemyslitelné: vše, co nám kdy o tuku tvrdili, je špatně. Ve své knize dokumentuje, jak příliš horliví vědci dovolili neprůkazným vědeckým poznatkům ovládnout všeobecné mínění, a stát se výživovým dogmatem. Její živé a poutavé vyprávění předkládá přesvědčivé důkazy, které boří veškeré všeobecné znalosti o tuku ve stravě, a konečně nám umožňuje přivítat chutné pokrmy zpět do našich jídelníčků.
***
Nina Teicholzová je novinářka píšící pro Gourmet magazine, The New Yorker, The Economist, The New York Times a The Washington Post. Je také autorkou mnoha reportáží pro National Public Radio. Žije v New Yorku s manželem a dvěma syny.
***
„Poutavé čtení pro každého, kdo se někdy pokoušel jíst zdravě. Čte se jedním dechem.“
The Economist
„Teicholzová má dar přetavit složitá data do poutavého detektivního příběhu… Tuk – velké překvapení je drásající obžalobou Velkého veřejného zdraví… Víc než jen kniha o jídle a zdraví nebo snad o aroganci; pro náš informační věk je to tragédie. Od úplného počátku jsme měli statistické prostředky, abychom pochopili, proč něco nesedí… měli jsme celý sbor varovných hlasů – byly ale přehlíženy, kritizovány, potlačeny. Měli jsme svého tučného padoucha, a pořád máme.“
The Wall Street Journal