Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Pád FIFA

Pád FIFA

David Conn

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2018
Jazyk: český
Počet stran: 341

Fotbalu a politice prý rozumí každý. Občas však jedno od druhého nejde rozlišit.

Když bývalý prezident FIFA Sepp Blatter oznámil, že mistrovství světa ve fotbale se bude v roce 2022 konat v nesnesitelně rozpáleném Kataru, i naprostý laik pochopil, že s organizací světového fotbalu je něco zásadně v nepořádku. Policejní zátah v roce 2015 toto široce sdílené podezření potvrdil. Během mezinárodní akce bylo tehdy zatčeno a obviněno z korupce sedmadvacet vysoce postavených funkcionářů FIFA.

David Conn se dlouhodobě věnuje tématu korupce a politikaření v nejvyšších patrech světového fotbalu. Pád FIFA je výsledkem jeho mnohaletého úsilí, v němž popisuje začátky světové fotbalové federace i její trpký rozklad, líčí portréty padlých hvězd, jako jsou Michel Platini nebo Franz Beckenbauer, a zpovídá i samotného Blattera.

Kniha sílí s každou stránkou, vrší na sebe zradu za zradou a obsáhne i jeden z Connových dětských idolů — německého hráče Franze Beckenbauera.
- The Guardian

Výborné!
- The Sunday Times

Conn, novinář z britského Guardianu, s houževnatou chladnokrevností a sebejistotou odkrývá temný svět peněz v příběhu krásné, ale zkažené hry.
- The Observer

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma