Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Běguni

Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2008
Jazyk: český
Počet stran: 320

První polský román oceněný mezinárodní Man Bookerovou cenou.

Proč lidé cestují? Jsme všichni nomády, pro které je překonávání prostoru smyslem života? Olga Tokarczuková se svou pověstnou důsledností a porozuměním vede čtenáře pod povrch modernity, popisuje svět poutníků a hledá podstatu jejich nepokoje a potřeby nezůstávat na jednom místě. V příbězích a úvahách o cestování a prožitcích lidského těla napříč staletími až do současnosti se prolínají témata života, smrti i neukotvenosti.

Tokarczuková je jednou z nejodvážnějších a nejoriginálnějších evropských spisovatelek… Jen několik málo románů dokáže rozehrát svou vlastní melodii, a toto je jeden z nich. Každý čtenář si ho prožije po svém. Běguni jsou mezinárodním, vrtkavým a bohatým románem, ke kterému se můžete neustále vracet. Stejně jako skvělý a rozkošně impertinentní společník na cestách jsou vaším zrcadlem, výzvou i odměnou. 
- Eileen Battersbyová, Los Angeles Review of Books

Běguni jsou sérií úlomků pospojovaných myšlenkou cestování — prostorem i časem — a také hloubavým a ironickým vypravěčem. Pohyb z jednoho místa na druhé, od jedné myšlenky k další, definuje jak obsah, tak styl románu. Tokarczuková má navíc potutelný smysl pro humor. Tento román je vítaným úvodem k dílu významné autorky a potěšením pro fanoušky současné evropské literatury.
- Kirkus Reviews

Číst Běguny je jako konečně dostat zprávu od svérázného starého kamaráda, se kterým léta nejste v kontaktu a předpokládali jste, že už je navždy pryč, protože takoví skvělí a vynalézaví lidé jsou vzácní. Chyba lávky — oni pro vás znovuobjevují svět, stejně jako to dělá i Olga Tokarczuková. 
- Toby Litt, spisovatel

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma