Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Vivienne Westwoodová

Vivienne Westwoodová

Vivienne Westwoodová
Ian Kelly


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Metafora
Vydáno: 2015
Jazyk: český
Počet stran: 440

Vivienne Westwoodová je jednou z ikon současnosti. Módní návrhářka, aktivistka, spolutvůrkyně punku (a jeho proslulé image), globální oděvní značka, ale také babička, jednoduše opravdová žijící legenda. Obojí – jak její jméno, tak obchodní značka – jsou celosvětově známé. Ve své vlasti, Velké Británii, dosáhla dokonce statutu „Národního pokladu“ jako uznávaná, nebojácná žena, skutečná ikona. Toto je její příběh. Poprvé vylíčený s veškerým půvabem a nádherou, Vivienniným jedinečným vypravěčským stylem, podaný z neočekávané perspektivy a s vášnivou upřímností: „Živí zasluhují respekt. Mrtví zasluhují pravdu. Ian a já se to snažíme splnit a já jsem nadšená, že toto bude můj příběh, příběh, jak ho ještě nikdo nikdy nevyprávěl.“

Poprvé a jedinkrát Vivienne přímo spolupracuje na jedinečných osobních memoárech a autorizované biografii. Promlouvá vlastním hlasem za přispění vzpomínek a výpovědí široké sítě přátel, rodiny i spolupracovníků. Díky skvělé a hluboce vnímavé spolupráci s Ianem Kellym (mimo jiné držitelem ceny za biografii módního excentrika Beau Brummella a svůdce Giacoma Casanovy) přináší tento životopisný příběh pohled historika a Viviennina přítele v jedné osobě, pohled na život a dílo jedné z nejvlivnějších osobností naší doby.

Životopis vychází vytištěný ekologickou barvou na FSC papíru, přesně v duchu myšlení Vivienne Westwoodové a její filozofie.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma