Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Generalizovaná úzkostná porucha v klinické praxi

Generalizovaná úzkostná porucha v klinické praxi

Ján Praško
Marie Ocisková


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Grada
Vydáno: 2017
Jazyk: český
Počet stran: 264

Kniha je věnována jedné z nejčastějších chronických poruch neurotického spektra, která podstatně zhoršuje kvalitu života pacienta i jeho blízkých a způsobuje jim výrazné utrpení. Často nebývá rozpoznána a pacientovi je stanovena mylná diagnóza; je léčen pro domnělá tělesná onemocnění u praktického lékaře a na somatických odděleních, místo aby mu byla poskytnuta specializovaná psychiatrická péče.

Monografie se zabývá diagnostikou, etiopatogenezí a léčbou této závažné psychické poruchy, popisem komorbidity, diferenciální diagnostiky i sociálními aspekty, které s generalizovanou úzkostnou poruchou souvisejí, mimo jiné stigmatizace a sebestigmatizace. Léčebná část ukazuje nejdůležitější farmakologické a psychoterapeutické postupy včetně současných algoritmů.
Publikace je určena především klinickým pracovníkům, zejména psychiatrům a psychologům, ale také praktickým lékařům a poradenským pracovníkům, kteří se pacientům s generalizovanou úzkostnou poruchou věnují jak diagnosticky, tak léčebně nebo poradensky.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma