Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Až najdu klíč

Až najdu klíč

Alex Ahndoril


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2023
Série: Klíč díl 1
Jazyk: český
Počet stran: 272

Lars Kepler přichází s napínavou detektivní sérií — pod novým pseudonymem!

Soukromá vyšetřovatelka Julie Starková přijímá u sebe v kanceláři neohlášenou návštěvu. Per Günter Mott, který je jedním z majitelů úspěšné rodinné firmy, se předchozího dne zúčastnil firemní schůze na svém panství v severozápadní části Švédska. Ráno pak ve svém telefonu našel fotografii zkrvaveného svázaného muže s pytlem na hlavě. Kvůli výpadkům paměti způsobeným velkým množstvím vypitého alkoholu ale netuší, jak se snímek do jeho telefonu dostal a kdo je na něm zachycen. Ze strachu o svoji pověst chce Per Günter Julii pověřit, aby očistila jeho jméno, než se do případu vloží policie.

Julie požádá svého bývalého manžela Sidneyho Mendelsona, který pracuje u policie, aby si vzal volno a s vyšetřováním jí pomohl. Stále ještě trochu doufá, že by to mohla být šance získat ho zpět. Julie a Sid se společně vydají do honosného sídla uprostřed hlubokých lesů, kde se postupně seznamují se všemi členy rodiny Mottových. A jak se brzy ukáže, každý z nich má své tajemství.

–––

Rádi píšeme jako Lars Kepler a hodláme v tom pokračovat, ale série Klíč nám poskytla příležitost prozkoumat naši vášeň pro klasickou detektivku. Detektivní příběh, kde je v centru dění samotná záhada okolo vraha, je podle nás neuvěřitelně vzrušující. Když čelíte opravdové logické hádance, postupně sbíráte nápovědy a v každém dialogu postav se pokoušíte najít vodítka, je v tom cosi nesmírně lákavého.
— Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril

Až najdu klíč je naprosto originální, ostře vybroušená detektivka v klasickém stylu Agathy Christie — s přídavkem něčeho nezaměnitelně keplerovského, s nádechem melancholie v jazyce i postavách. Stejně jako v sérii s Joonou Linnou, i tady si postavy v sobě nesou traumata a temná tajemství, která jsou stejně napínavá jako samotná vražda, kolem níž se vše točí.
— Anne Kirstine Christensenová, nakladatelství Gutkind

Alexander a Alexandra svou novou sérií dokazují, jak výjimečnými autory jsou; můžeme zde sledovat superchytrou a komplikovanou soukromou vyšetřovatelku Julii Starkovou, která jako novodobá slečna Marplová řeší zvláštní a sugestivní záhady.
— Helena Ljungströmová, redaktorka nakladatelství Albert Bonniers 

více

Série Klíč

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma