Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Rakev

Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: NEMETON
Vydáno: 2023
Jazyk: český
Počet stran: 112

Na sklonku 21. století je populace Země složena z neohumanů, kyborgů a personifikovaných počítačových programů. Praví lidé se stávají vymírajícím druhem.

Jeden z nich, konstruktér vesmírných lodí Nathaniel Reed, utrpí vážná zranění, když se s ním zřítí magnetický výtah. Od té doby je od krku dolů ochrnutý a vrátit se do života může jen díky celotělovému exoskeletu, s jehož používáním se však jako zarytý tradicionalista těžko smiřuje. Proto se přihlásí do Programu Lazarus – pokud jej absolvuje, spraví mu v nemocnici sv. Ignáce, která je proslulá svým špičkovým neurologickým pracovištěm, páteř a poškozenou míchu. Má to jen jednu vadu na kráse. Program se totiž řídí heslem: Chceš být zdravý? Tak si to odpracuj!

Nathanielovým úkolem je těžit 365 dní diamanty v drtivých hlubinách planety Uran. Během té doby je svědkem mnoha podivných jevů, kvůli nimž postupně začíná pochybovat o své příčetnosti. Navíc se poblíž místa, kde pracuje, nachází tajemná Bariéra, pod niž se nesmí s těžebním modulem sestupovat.

Nathaniel postupně nabývá dojmu, že hlubiny Uranova pláště nejsou tak mrtvé, jak se na první pohled zdají být…

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma