Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy DPH 2024 - výklad s příklady

Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Grada
Vydáno: 2024
Jazyk: český
Počet stran: 480

20. vydání této publikace obsahuje novelizovaná ustanovení zákona o DPH k 1. lednu 2024 a některé nové či upřesněné výklady zákona o DPH.

Výklad všech ustanovení zákona o DPH je doplněn o množství příkladů z praxe, které slouží k vysvětlení problematiky. Publikaci využijí všichni, kteří se při své práci s DPH setkávají a potřebují této problematice porozumět.

Ve vazbě na změny od roku 2024 publikace obsahuje vysvětlení změn zákona o DPH, ke kterým došlo stavebním zákonem, insolvenčním zákonem a energetickým zákonem. Rovněž reaguje na novelu zákona o DPH č. 349/2023 Sb. (tzv. konsolidační balíček), kterou došlo zejména ke změnám sazeb daně a souvisejícím změnám např. u stavebních prací, stravovací služby, pozemní hromadné dopravy osob a dalším.

V publikaci je obsažen výklad i k nově zavedenému osvobození od daně s nárokem na odpočet daně při dodání knihy a půjčování knihy.

Na příkladech i v textu jsou vysvětleny dopady omezení odpočtu daně u vybraného osobního automobilu, který je dlouhodobým majetkem plátce, což je rovněž změna vyvolaná konsolidačním balíčkem.
Nově je zákonem o DPH uložena povinnost vést evidenci přeshraničních plateb. V publikaci je upřesněno, kterých plátců se tato problematika týká a jaké povinnosti z toho vyplývají. 

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma