Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Krusta temné hvězdy

Krusta temné hvězdy

Richard Šusta


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Brokilon
Vydáno: 2024
Série: Válka memů díl 3
Jazyk: český
Počet stran: 491

Avien Helm absolvoval náročný výcvik u mozepi. Devatenáct pozemských měsíců se školil na mezihvězdného pilota a nyní skládá závěrečnou zkoušku. Těší se, že brzy opustí rozhádanou cizí hvězdnou soustavu, v níž se mísí čtyři rozkmotřené civilizace. Tři z nich se řídí prvotními memy megalů, avšak k těm existuje plejáda nesmiřitelně odlišných výkladů. Jejich vyznavači se shodují jen v opovržení čtvrtou zdejší kulturou, která je geneticky příbuzná s pozemšťany a nepřijímá učení megalů za jediný možný světonázor.

Vzájemná nevraživost se vyhrotí, když mozepská frakce „Příliš dlouho“ zosnuje atentát. Využije při něm zakázanou zbraň a oslepí část adeptů pilotní zkoušky. Zčernalé oči zasažených se přízračně podobají krustě temné hvězdy, poblíž které došlo k přepadení ze zálohy.

Avien měl štěstí i smůlu. Jeho mezihvězdný let do Sluneční soustavy se odkládá na neurčito, a tak uvázne daleko od domova, a to ještě na proklatě špatné straně konfliktu – v armádě mozepi zmítané bojem o moc a revoltou proti smlouvě uzavřené se Zemí.

více

Série Válka memů

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma