Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Pusťte světlo do tmavého večera

Pusťte světlo do tmavého večera

Jan Kholl


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2024
Jazyk: český
Počet stran: 205

Motýlí křídlo umí způsobit uragán. A co teprve společný víkend na chatě?

Třicetiletá Valérie je nervově labilní, polyká tabletky na uklidnění a utvrzuje se v tom, že nesnáší děti. Petr se po mnoha letech manželství rozvádí a upadá do osamění a beznaděje. Veronika se musí vyrovnat se smrtí manžela, kterého podváděla. Jaromír by chtěl založit rodinu, ale nedokáže navázat normální vztah se ženou. Víkendové setkání na horské chatě zdánlivě nemůže na osudech této nesourodé čtveřice nic změnit. Přesto se po návratu domů poklidné životy hrdinů začnou ubírat nečekaným směrem. Stačí pár drobných impulzů, aby se otevřely staré rány a nové otázky — vážně musí Petr zůstat sám? Opravdu by Valérie dítě nezvládla? A mohla kdysi Šarlotina smrt bolet o něco méně?

–––

Autor vládne bohatým jazykem, v němž také občas vytváří nápadité uzliny. […] Zejména má dobře odpozorované vnější charakteristiky postav, dokáže napsat svěží dialogy. A vlastně nejen dialogy, vypravěč je sice vnější, er-formový, ale Petrovy myšlenkové pochody i myšlenky dalších postav zprostředkovává se stejnou živostí.
— Jan M. Heller o knize Tajný život domorodců, iLiteratura.cz

Někdy je vám smutno a nevíte proč. Máte špatné dny, ale nechápete, co za tím vězí. Hrdinové této knížky zažívají něco podobného. Pátrají po příčinách svých pocitů, které je drásají a ničí. Rozplétáním pavučiny starých křivd a omylů riskují, že ztratí to málo, co jim v životě přináší radost. Ale stejně to má smysl. Nejhorší tragédie jsou totiž ty, které si nedokážeme vysvětlit.
— Jan Kholl, autor 

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma