Pozadí stránky
Pozadí stránky

Nejhranější PC hra současnosti dorazila na mobily. Stáhněte si PUBG Mobile!
21. 3. 2018 9:01 | Martin Havlíček

Nejhranější PC hra současnosti dorazila na mobily. Stáhněte si PUBG Mobile!

Už jsme se začínali bát, že mobilní verze PlayerUnknown’s Battlegrounds zůstane navždy čínská, ale vydavatel překvapil a po několika měsících testování v Asii uvolnil hru i pro zbytek světa. Můžeme spekulovat, že za rozhodnutím bylo nečekané vydání mobilní verze konkurenční Fortnite, ale ve výsledku je to jedno. Hlavní je, že si můžeme PlayerUnknown’s Battlegrounds alias PUBG zahrát na n našich telefonech. S Androidem i iOS. 

Nejhranější PC hra současnosti dorazila na mobily. Stáhněte si PUBG Mobile!

Pokud nepatříte ke třiceti milionům hráčů, kteří PUBG hrají, tak si zkuste představit situaci, kdy se na jeden rozlehlý ostrov snese najednou sto lidí s jediným cílem: přežít jako poslední člověk na ostrově. Zbraně a vybavení nemají. Vše si musí nejprve opatřit. Právě roztroušené pušky jsou předmětem prvních půtek. Hráči se na sebe vrhají holými pěstmi nebo závodí o to, kdo sebere kvér jako první a tím získá výhodu.

Následuje fáze prohledávání budov v okolí a hledání co nejlepší výstroje a výzbroje. Časový limit tu není, ale čas od času se zmenší herní plocha. Kdo zůstane pozadu, zemře. Z ostrova o ploše 64 kilometrů čtverečních se stovkou hráčů se po určité době smrskne bojiště na plochu velkou jen několik metrů, kde zůstanou dva poslední přeživší. Nebo zástupci posledních dvou týmů. Jak na PC a konzoli, tak i na mobilu můžete hrát PUBG i v týmové variantě.

PUBG Mobile se od svého vzoru moc neliší. Kromě obligátních ústupků v grafice si musíte zvykat jen na nové ovládací rozhraní, které bylo upraveno pro podmínky dotykových displejů. Není to ideální. Prsty si zakrýváte část displeje, nemluvě o chybějící zpětné vazbě, kterou fyzická tlačítka poskytují. Po několika odehraných zápasech si ale zvyknete a kdo ví, třeba se i vy jednou dočkáte hlášky „Winner, Winner Chicken Dinner, jež se zobrazuje poslednímu přeživšímu (týmu).