Pozadí stránky
Pozadí stránky

Titanfall míří na mobily! Ze střílečky se stane strategická hra
12. 5. 2017 16:27 | Martin Havlíček

Titanfall míří na mobily! Ze střílečky se stane strategická hra

Když byste se zeptali hráčů na Titanfall, rozpovídali by se o skvělé online střílečce, ve které válčí bok po boku obří roboti a mrštní vojáci se schopností skákat na velké vzdálenosti. Pro mobilní Titanfall tohle neplatí. Najdete tu sice roboty všech velikostí i pěšáky s jetpackem na zádech, ale nejde o střílečku, nýbrž o strategickou hru.

Titanfall: Assault, jak zní celý název, je už druhým pokusem o mobilní Titanfall. První Titanfall pro mobily měl být karetní hrou ve stylu Hearthstine, ale nakonec nebyl nikdy vypuštěn na veřejnost. Nový Titanfall pro změnu čerpá inspiraci z hitu Clash Royale. Základním úkolem je zničit nepřítelovu základnu dříve, než on zničí tu vaši. Prostředkem jsou jednotky a útoky reprezentované kartami. Jakmile jednotky „vyložíte“ na bojiště, už se o ně nemusíte starat – bojují sami.

Další úroveň strategie se skrývá v sestavování nejlepšího balíčku karet. Otevíráním truhliček (tady se jim říká Cache) získáváte nové a nové jednotky, případně vylepšení těch stávajících (pokud získáte jednotku, co už máte). Zisk karet je také možné podpořit nákupy v aplikaci. Jinak je hra zcela zdarma. V tuto chvíli se Titanfall: Assault testuje na vybraných trzích. Jakmile bude ke stažení v ČR, najdete jej na O2 Active a to včetně herních tipů.