Pozadí stránky
Pozadí stránky

Do Spotify se vrací Taylor Swift a s ní letní hity
9. 6. 2017 19:20 | Martin Havlicek

Do Spotify se vrací Taylor Swift a s ní letní hity

Taylor Swift je zpátky! Teda, zpátky ve Spotify. Jedna z nejprodávanějších zpěvaček současnosti v listopadu roku 2014 stáhla svá alba z většiny hudebních streamovacích služeb. Nelíbilo se jí, kolik peněz Spotify a spol. platí umělcům za jedno přehrání písničky (v roce 2014 to bylo zhruba dvacet haléřů), a to, že má služba neplacenou verzi, už vůbec ne. Spotify na to zareagovalo vtipně vytvořením playlistu s názvem „Co si pustit místo Taylor Swift“.

Válečná sekera byla, zdá se, po roce a půl zakopána. Všechna alba popové zpěvačky jsou zpátky. Taylor uvádí jako důvod obratu pokoření 10 milionů prodaných kopií alba 1989 a získání ocenění 100  Million Song. Může jít také o součást přípravy na vydání nového alba. Ať už je skutečný důvod jakýkoliv, důležité je, že ve Spotify si nyní můžete pustit kompletní diskografii Taylor Swift.

Pokud nepatříte k milionům fanouškům popové ikony, tak pro vás máme jiný tip – letní hity. Kurátoři Spotify sestavili ultimátní kolekci letních hitů za posledních 50 let (nebo spíš 50 lét?). Playlist byl sestaven na základě žebříčku Billboard. Jako první vám zahrají The Doors a jejich Light My Fire a pohodový poslech ukončí Drake a jeho One Dance z alba Views. Pokud byste si chtěli připomenout své vlastní letní hity, můžete vyzkoušet novou funkci Your Summer Rewind. Předpokladem je, že Spotify využíváte alespoň od minulého léta.