Pozadí stránky
Pozadí stránky

Ukažte dětem, že čtení je zábava! Nyní tituly se slevou 30% nebo zdarma
6. 9. 2022 11:05 | Patricie Kolohnátková

Ukažte dětem, že čtení je zábava! Nyní tituly se slevou 30% nebo zdarma

Děti a studenti už jsou ve školních lavicích, a to kromě ranního vstávání a mnoha dalších povinností znamená i to, že už začaly hodiny českého jazyka a literatury. Trochu si zaplnit čtenářský deník mohou malí i větší čtenáři s tituly, které jsme pro ně připravili v rámci akce Čtení je zábava.

E-knihy jsou až do 11. září se slevou 30 % a nechybí mezi nimi třeba romantická Selekce Kiery Cass, akcí nabité Prohnilé město od Leigha Borougha, pohádkový Ikabog bestselleristky J. K. Rowlingové či americký příběh o lásce Kudy ke hvězdám autorky Jenn Bennett. Třešinkou na dortu je pak klasika v podobě Malého prince, kterou si užijí nejen dospělí, ale s jejich pomocí určitě i děti.

Ukažte dětem, že čtení je zábava! Nyní tituly se slevou 30% nebo zdarma

SELEKCE

Kiera Cass

Původní cena: 209,-   NYNÍ s 30% SLEVOU za 146,-

Žánr: Světová literatura, fantasy, pro děti a mládež

Legendární sérii Selekce, která už se s Yael Grobglas, Michaelem Malarkeyem a Seanem Patrickem Thomasem v hlavních rolích připravuje v dílně Netflixu, otevírá právě tahle e-kniha. Je o zemi, v níž je rovnou pětatřicet dívek vybráno, aby své nudné životy vyměnily za lesk královského paláce, plného nádherných šatů a šperků, kde budou soutěžit o srdce prince Maxona.

Pro Americu je ale tahle šance spíš noční můrou. Její srdce už dávno patří Aspenovi, své city ale musí tajit, protože je o kastu níž než ona. Jak ale prince Maxona postupně poznává, musí své původní pocity a rozhodnutí chtě nechtě načít přehodnocovat. V Selekci na vás čeká neobyčejně propracovaný fantasy svět a samozřejmě i spousta romantiky. A vy si ji můžete přečíst jako e-knihu se slevou 30 %, anebo poslechnout jako audioknihu v podání Lucie Pernetové.

Hodnocení na Databázi knih: 86 %

Ukažte dětem, že čtení je zábava! Nyní tituly se slevou 30% nebo zdarma

IKABOG

J. K. Rowlingová

Původní cena: 269,-   NYNÍ s 30% SLEVOU za 188,-   

Žánr: Světová literatura, pro děti a mládež, pohádka

Pohádka pro děti i dospělé, to je Ikabog od Joanne Kathleen Rowlingové. Vypráví příběh o království Přehršlánie, které bývalo nejšťastnější na světě. Lidé tu byli šťastni i tak, ale když si dali místní dobroty, tančili z nich blahem. Místní babky si mezi sebou vyprávěly příběhy o děsivém Ikabogovi, který žije v mokřadech. Těm ale nikdo nevěřil.

Co když se ale taková legenda rozhodne srazit království na kolena a unést dvě děti ve víru dobrodružství, o které ani za mák nestály? Ikabog je strašidelný příběh, a tak se hodí spíš pro větší dětí. A my vám doporučujeme, abyste si ho stáhli ve formátu pdf - český překlad totiž doplnily krásné obrázky od českých dětí.

Hodnocení na Databázi knih: 77 %

Ukažte dětem, že čtení je zábava! Nyní tituly se slevou 30% nebo zdarma

MALÝ PRINC

Antoine de Saint Exupéry

Původní cena: 179,-   NYNÍ s 30% SLEVOU za 125,-   

Žánr: Světová literatura, pro děti a mládež, pohádka

Malý princ francouzského letce a spisovatele Antoina de Saint Exupéryho je takový paradox. Běžně je označován jako příběh pro děti, my si ale jsme jisti, že pokud vám ji tehdy vnucovali, je dost dobře pravděpodobné, že jste Malého prince začali nenávidět. A možná ho dokonce nemáte rádi dodneška, což je ale velká škoda.

Pokud mu totiž dáte ještě jednu šanci a znovu se zkusíte začíst, asi objevíte svět, který si zamilujete. Je to svět, na nějž budete nahlížet s dětsky sžíravou upřímností a bez jakýchkoliv předsudků. A až vám příště někdo ukáže podivnou hnědou malůvku, budete se stoprocentní jistotou vědět, že to není klobouk, nýbrž slon, který skončil v břiše hada. A když s Malým princem trochu pomůžete i vašim dětem, do jeho vesmíru se dost pravděpodobně zblázní i oni.

Hodnocení na Databázi knih: 90 %

Ukažte dětem, že čtení je zábava! Nyní tituly se slevou 30% nebo zdarma

PROHNILÉ MĚSTO

Leigh Bardugo

Původní cena: 339,-   NYNÍ s 30% SLEVOU za 237,-

Žánr: Světová literatura, fantasy, pro děti a mládež

V Prohnilém městě se podíváte do zkorumpovaného města Ketterdam, kde s dostatkem peněz v kapse není nemožné vůbec nic. Partě kolem Kaze Brekkera se před časem povedl husarský kousek, když bravurně zvládli naprosto šílenou misi. Za své služby ale nikdo z nich ze slíbené odměny neviděl ani vindru.

Místo toho je potkala obří zrada. Aby získali, co jim patří, budou muset napnout všechny svoje síly. Na pozadí se přitom schyluje k válce, jejíž vítěz získá kontrolu nad nebezpečnou smrtící drogou jurda parem. Podaří se Kazovi a jeho lidem vyhrát i tentokrát?

Hodnocení na Databázi knih: 92 %

Ukažte dětem, že čtení je zábava! Nyní tituly se slevou 30% nebo zdarma

KUDY KE HVĚZDÁM

Jenn Bennett

Původní cena: 249,-   NYNÍ s 30% SLEVOU za 174,-

Žánr: Světová literatura, pro děti a mládež, dívčí román

Pohádka pro teenagery, která se ale bude líbit i nejednomu dospělému s romantickou duší, to je Kudy ke hvězdám. Zorie a Lennon bývali skvělí kamarádi. Vlastně o dost víc. To ale jen do loňského plesu, kdy jí Lennon zlomil srdce. Od té doby se nesnášejí a snaží se sobě vyhýbat.

Až do osudového kempování s kamarády kdesi v kalifornské divočině, které se tak trochu pokazí, a Zorie zůstane s Lennonem úplně sama. V nádherné přírodě, která je obklopuje, vyplouvají na povrch křivdy, chyby, tajemství i skrývané pocity. Může ale tohle fungovat, i když se oba vrátí do zaběhlých kolejí svých každodenních životů?

Hodnocení na Databázi knih: 87 %

Povinná četba? V O2 Knihovně nyní zdarma!

V rámci akce Čtení je zábava si až do 11. 9. můžete stáhnout spoustu titulů nejen pro děti a mládež se slevou 30 %, ale také úplně zdarma. Řeč je o klasikách, jejichž přečtení jistě udělá radost všem učitelkám a učitelům češtiny, jako je Babička, Krysař, Svéhlavička či Ezopovy Bajky. Stačí si jen vybrat, a pak už se ponořit do příběhu.