Pozadí stránky
Pozadí stránky

Pět mobilních her, které se stanou hity roku 2018
12. 1. 2018 10:12 | Martin Havlíček

Pět mobilních her, které se stanou hity roku 2018

Rok 2017 byl na mobilní hry celkem štědrý. Nintendo vydalo dvě skvělé hry, Gardenscapes se dočkalo stejně návykového pokračování s názvem Homescapes, Monument Valley II nás překvapilo už tím, že vyšlo (bez jakéhokoliv oznámení) a konec roku nám zpestřil zejména South Park Phone Destroyer. Hitu velikosti Pokémon GO jsme se sice nedočkali, ale rozhodně si nemůžeme stěžovat, že by nebylo co hrát. Pojďme se podívat na to, co nás čeká v roce novém. Tady je přehled her, na které se v redakci O2 Active těšíme ze všeho nejvíc!

Harry Potter: Wizards Unite

J. K. Rowlingová spojila síly s tvůrci megahitu Pokémon GO a výsledkem by měla být mobilní hra postavená na technologii rozšířené reality. Místo pokéballů budete hledat tajemné artefakty, místo taktiky budete pilovat nová kouzla a příšerky nahradí postavy z knih a filmů o Harrym Potterovi. Už aby to bylo!

Alto’s Odyssey

Snowboarďák Alto se přestěhuje do teplých krajin a místo zasněžených kopců bude na svém prkně sjíždět písečné duny. Na první pohled by se mohlo zdát, že kromě změny prostředí pokračování snowboardové skákačky moc novinek nenabídne – sníh nahradí písek. To ale není zdaleka všechno! Ve hře se objeví také několik nových překážek, například létající balóny, od kterých se budete moci odrážet jak od trampolíny, nebo skály, po jejichž povrchu se efektně sklouznete... Otázka je, kdy hra vůbec vyjde. Konkrétní datum autoři nezveřejnili.

Assassin’s Creed: Rebellion

Série Asssassin’s Creed je konzolovým a PC hráčům velmi dobře známá. Novinka s podtitulem Rebellion ovšem z řady plíživých akčních adventur poněkud vybočuje. Je to spíše strategie, kde stavíte asasínský velín, trénujete nové rekruty a pak je vysíláte na rozličné mise. Trochu to připomíná mobilní hit Fallout Shelter, ale o kopii v žádném případně nejde. Hra Assassin’s Creed: Rebellion je výjimečná v tom, že asasíny ovládáte i během samotných misí.

Brawl Stars

Clash of Clans, Hay Day, Boom Beach, Clash Royale… Všechno hity, všechno hry od jednoho finského vývojářského studia. Bude hitem i novinka Brawl Stars? Je to akční hra se strategickými prvky; každý hráč ovládá bojovníka se speciálními vlastnostmi a jeho úkolem je… vyhrát. Někdy přinese výhru posbírání největšího množství krystalů, jindy likvidace největšího množství nepřátel, ale v nabídce hry najdete i mód, kde se stane vítězem ten, kdo prostě a jednoduše přežije jako poslední. Na tohle jsme opravdu zvědaví!

The Sims Mobile

První plnohodnotná mobilní The Sims hra. Žádná zjednodušená verze ohrané PC hry, ani přívažek, co jen těží ze slavného jména, ale plnokrevní The Sims vytvoření od píky pro mobilní telefony. Budete si vytvářet vlastní simíky, stavět jim dům, hledat partnera a budovat kariéru. Hraje se napříč generacemi. Simíci stárnou a jejich odkaz ovlivňuje osudy jejich potomků. Například vnučka úspěšného právníka má větší šanci stát se soudkyní a tak podobně.