Pozadí stránky
Pozadí stránky

Mobilní South Park je ostrý jak Cartmanovo chilli con carne. Podívejte se na první ukázku!
13. 6. 2017 14:41 | Martin Havlicek

Mobilní South Park je ostrý jak Cartmanovo chilli con carne. Podívejte se na první ukázku!

Hráči mají druhé Vánoce. V Los Angeles v těchto dnech probíhá veletrh elektronické zábavy E3, který vývojáři z celého světa využívají k oznamování chystaných her. Většinou pro herní konzole nebo počítače. Nebývá zvykem, že by byl prostor věnován i mobilům. Při tiskové konferenci vydavatelského gigantu Ubisoft se přesně tohle stalo. Na plátně se se objevil velký mobil a na jeho displeji – South Park.

Ano, již brzy se dočkáme mobilní hry na motivy legendárního South Parku. Novinka nazvaná South Park: Phone Destroyer na první pohled připomíná počítačový, respektive konzolový South Park s tahovými souboji a spoustou nekorektního humoru. Vše se ale odehrává v režimu PvP neboli Player vs. Player. Na jedné straně stojí vaše armáda, na druhé nepřítel v podobě jiného hráče.

Zdá se, že do South Parku také pronikly trendy z momentálně nejúspěšnějších mobilních her. V dolní části displeje jsou karty reprezentující jednotky a v rohu ukazatel energie limitující počet „vojáků“, jež můžete v daném tahu poslat do boje.

A kdo vlastně proti komu bojuje? Kovbojové proti indiánům aneb děti z městečka South Park si zase hrají. Postupně se do bojů zamíchají další postavy včetně piráta, rytíře, barda nebo třeba šamana. Prostě taková malá válka všichni proti všem. S původním zpracováním, dabingem i typicky nekorektním humorem.

Datum vydání ještě stanoveno nebylo, víme jen, že to bude ještě letos. Dočkají se majitelé telefonů s Androidem i iOS.