Pozadí stránky
Pozadí stránky

Užijte si srpnové dobrodružství s audioknihami se slevou 30 %
9. 8. 2023 7:49 | Patricie Kolohnátková

Užijte si srpnové dobrodružství s audioknihami se slevou 30 %

Prázdniny už jsou sice ve své druhé polovině, pořád je ale dost času na spoustu dobrodružství. Ať už vyrážíte do Amsterodamu nebo do Železné Rudy, nejen cestu si můžete zpříjemnit s naším srpnovým výběrem audioknih se slevou 30 %. Akce platí až do 21.8.2023! Hlavní roli tu hraje právě dobrodružství, přenést se v nich ale také můžete do blízkých i vzdálenějších krajů.

Výlet do jedné ospalé říční plovárny nabízí Rozmarné léto, za vůní levandule vás zase vezme Peter Mayle v Roku v Provence. Až do Karibiku se přenesete s Robinsonem Crusoem v perfektním podání Martina Stránského a v čase si zacestujete v Pulitzerovou cenou ověnčeném románu Hodiny. A jestli máte rádi napínavá dobrodružství, vsaďte na skvělého Cizince Harlana Cobena.

Užijte si srpnové dobrodružství s audioknihami se slevou 30 %

CIZINEC

Harlan Coben

Žánr: Světová literatura, thriller

Interpret: Jiří Ployhar

Jeden z nejlepších thrillerů amerického autora Harlana Cobena se jmenuje Cizinec. Ten se vynoří odnikud a jen tak ledabyle vám oznámí skutečnosti o vašich blízkých, které jsou nejen šokující, pokud jsou ale pravdivé, mají tu moc zcela zničit váš dosavadní život. Přesně to se stane Adamovi, který si až doteď myslel, že má dokonalou rodinu. Cizinec mu ale prozradí naprosto šílené tajemství o jeho ženě Corinne.

Adam zpočátku nevěří, čím víc se ale noří do odhalení Corinniny zrady, tím víc mu dochází, že za vším stojí někdo, kdo se rozhodl lidem životy nejen ničit, ale i brát. A až si Cizince poslechnete v podání Jiřího Ployhara, užijte si také neméně výtečnou minisérii, kterou najdete na Netflixu.

Hodnocení na Databázi knih: 80 %

Užijte si srpnové dobrodružství s audioknihami se slevou 30 %

Vražda v ambitu

Peter Mayle

Žánr: Světová literatura, román

Interpret: Pavel Soukup

Splnit si svůj velký sen se nebál Brit Peter Mayle, když jednoho dne zaklapl dveře svého domova a odstěhoval se do milované Francie. V románu Rok v Provence, kde nechybí britský humor v té nejvytříbenější podobě, pak popisuje, jak v kraji levandule vypadá dvanáct měsíců, ale také všechna úskalí, s nimiž se tu jako cizinec potýkal.

Rok v Provence je ale hlavně o příbězích a zvycích místních lidí a skvělém jídle a pití a Peter Mayle za ni mimo jiné obdržel cenu British Book Award za nejlepší cestopisnou knihu roku. Útěk do sluncem zalité Provence vám pak v audioknize zprostředkuje Pavel Soukup.

Hodnocení na Databázi knih: 82 %

Užijte si srpnové dobrodružství s audioknihami se slevou 30 %

ROBINSON CRUSOE

Daniel Defoe

Žánr: Světová literatura, román, dobrodružné

Interpret: Martin Stránský

Kdo by neznal román Robinson Crusoe a existuje vůbec někdo, kdo s ním nemá pevně spjaté vzpomínky na dětství? Příběh o mladém úředníkovi z Yorku, který se vydá na plavbu do Karibiku a jehož loď ztroskotá, vyšel už v roce 1719. Daniel Defoe ho ale napsal tak dobře, že se z něj stal jeden z nejznámějších a nejčtenějších románů všech dob.

I díky skvělým postavám. Důležitou roli tu hraje Pátek, domorodec, kterého Robinson na ostrově potká a s nímž se skamarádí. Je tu ale také pes Rek a nezapomenutelný míč, který dělá trosečníkovi společnost ještě předtím, než se potká s živými dušemi. Zopakujte si, jak to s Robinsonem bylo, v audioknize, jíž jak jinak než mistrně přednesl Martin Stránský.

Hodnocení na Databázi knih: 85 %

Užijte si srpnové dobrodružství s audioknihami se slevou 30 %

PLAVEC

Vladislav Vančura

Žánr: Česká literatura, román, humor

Interpret: Josef Somr

Víte, odkud je slavná hláška Rudolfa Hrušínského „Tento způsob léta zdá se mi býti poněkud nešťastným”? Ano, jde o román Rozmarné léto Vladislava Vančury, Přenese vás do městečka Krokové Vary na řece Orši, kde se potkáte s bývalým majorem, lázeňským a jeho žárlivou ženou Kateřinou, kanovníkem, ale i kouzelníkem a krásnou Annou.

Nenadálí hosté během tří dnů a nocí rozvíří ospalou náladu městečka svými zálety i milostnými dobrodružstvími. A i když Rozmarné léto jistě znáte z neméně půvabného filmu Jiřího Menzela, třeba na cestu na výlet si ho s sebou můžete vzít jako audioknihu v bravurní interpretaci Josefa Somra.

Hodnocení na Databázi knih: 68 %

Užijte si srpnové dobrodružství s audioknihami se slevou 30 %

HODINY

Michael Cunningman

Žánr: Světová literatura, román

Interpret: Simona Postlerová

Pocta Virginii Woolfové a také jeden den v životě této spisovatelky, ale i dalších dvou postav - paní  Dallowayové a paní Brownové tvoří základní kontury románu Hodiny. Za něhož jeho autor Michael Cunningham získal spisovatelského Oscara v podobě Pulitzerovy ceny.

Nejspíš víte, že byly Hodiny také zfilmovány s Meryl Streep, Julianne Moore a Nicole Kidman, která za svůj výkon pro změnu získala Oscara a Zlatý glóbus. S oceněními ale ještě nekončíme - Miroslav Jindra dostal za český překlad Tvůrčí odměnu od Obce překladatelů. Audioknihy se pak ujala herečka Simona Postlerová.

Hodnocení na Databázi knih: 84 %

O2 Knihovna

V naší O2 Knihovně najdete tisíce e-knih a audioknih nejrůznějších žánrů na jednom místě. Stáhněte si zdarma aplikaci O2 Knihovny a mějte tak své čtení i poslech stále po ruce! 

Aplikace O2 Knihovna je zcela zdarma a můžete v ní pohodlně číst a poslouchat vaše oblíbené knihy. Stahnout si ji můžete s využitím QR kódu vedle nebo tlačítla níže.