Pozadí stránky
Pozadí stránky

Začtěte a zaposlouchejte se do příběhů se slevou až 70 %
28. 11. 2023 10:05 | Patricie Kolohnátková

Začtěte a zaposlouchejte se do příběhů se slevou až 70 %

Přemýšlíte, čím si zkrátit dlouhé podzimní večery? V O2 Knihovně právě teď můžete stahovat tituly, u nichž strčíme ruku do ohně za to, že vás chytnou a nepustí. Až do 30. listopadu vám je navíc nabízíme se slevou, která se jen tak nebude opakovat - až 70 %! V nabídce nechybí parádní napětí třeba od Nesba, Keplera, Helen Fields nebo Camilly Läckbeg. A k tomu přihazujeme fantastické příběhy třeba od Fredrika Backmana nebo o Gumpovi - Psovi, který naučil lidi žít. Po jakém sáhnete vy?

Začtěte a zaposlouchejte se do příběhů se slevou až 70 %

Gump - Pes, který naučil lidi žít

Filip Rožek

Žánr: Česká literatura, příroda, zvířata, příběhy

Interpret: Ivan Trojan

O příběhu Gumpa jste už dozajista slyšeli - jde o toulavého psa, který i přesto, jak dokážeme být krutí, neztratil ani na moment víru v nás, lidi. Je o psovi bez domova, který musí překonat cestu plnou překážek, aby konečně našel ty svoje lidi. Autor Filip Rožek se záchraně opuštěných a týraných psů věnuje dlouhodobě, a některé příběhy tak vycházejí z reálných situací. Část výtěžku z díla jde navíc organizaci Se psem mě baví svět, která čtyřnohým v nouzi pomáhá. Stáhnutím Gumpa tak uděláte nejen dobrý skutek, ale ještě si užijete excelentní přednes Ivana Trojana.

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 86 %

Začtěte a zaposlouchejte se do příběhů se slevou až 70 %

Sněhulák

Jo Nesbø

Žánr: Světová literatura, severská krimi, thriller

Jestli jste Sněhuláka viděli jako film, dost možná vás to odradilo nejen od tohoto thrilleru, ale i od všeho, co Jo Nesbø napsal. A to je velká škoda. Ještě víc než jinde tu platí, že literární předloha je mnohem lepší. Co víc - Sněhulák se zcela jistě řadí k tomu nejpodařenějšímu, co norský spisovatel napsal. Ve středu příběhu stojí ženy, které se ztrácejí s prvním sněhem. A samozřejmě Harry Hole, který dostává dopisy od tajemného Sněhuláka. Těšit se můžete i na stísněnou severskou atmosféru, pár úchyláren a naprosto zvráceného vraha. Hlavně ale na fantasticky vystavěný příběh, který vás nepustí až do posledního písmenka.

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 90 %

Začtěte a zaposlouchejte se do příběhů se slevou až 70 %

Muž jménem Ove

Fredrik Backman

Žánr: Světová literatura, román

Interpret: Jan Vlasák

Muž jménem Ove katapultoval jeho autora Fredrika Backmana mezi světové hvězdy. Ove už to mimo jiné dotáhl i na filmové plátno, ať už jste s ním ale měli tu čest, nebo ne, my jednoznačně doporučujeme audioknihu v podání fantastického Jana Vlasáka. Kouzelný příběh o jednom stárnoucím podivínovi, který dělá všechno pro to, aby úplně všem lezl na nervy, si totiž v jeho podání musíte zamilovat. Stejně jako Oveho; až s ním totiž skončíte, nejspíš už navždycky bude mít pevné místo nejen ve vašich knihovnách, ale hlavně v srdcích.

Hodnocení na Databázi knih: 92 %

Začtěte a zaposlouchejte se do příběhů se slevou až 70 %

Lovec králíků

Lars Kepler

Žánr: Světová literatura, severská krimi, thriller

Interpret: Pavel Rímský

Šestý případ Joony Liny se jmenuje Lovec králíků. Co má společného švédský ministr, populární kuchař Rex Meuller a pár dalších? Někdo jim jde po krku a v některých případech svoji misi už úspěšně dokončil. A protože policie tápe, na pomoc jde za Joonou, který je už dva roky ve vězení s vysokou ostrahou. Podle strážců zákona jde o spiknutí, Lina ale se Sagou Bauerovou tuší, že oběti spojuje něco jiného. Oba tak budou muset pracovat tajně i proti rozkazům svých nadřízených, aby vraha zastavili dřív, než bude příliš pozdě.

Hodnocení na Databázi knih: 86 %

Začtěte a zaposlouchejte se do příběhů se slevou až 70 %

Dokonalá smrt

Helen Fieldsová

Žánr: Světová literatura, detektivka, krimi

Pokud se nějaká série točí kolem ústřední dvojice hrdinů, její úspěch stojí i padá hlavně na tom, jak mezi nimi funguje chemie. Mezi Avou Turnerovou a Lucem Callanachem je na jedničku s hvězdičkou, minimálně ve třetím případu Dokonalá smrt. Vyšetřování se bude týkat zmrzlé dívky, jejíž tělo je nalezeno v kopcích nad Edinburghem. A také sebevraždy bývalého šéfinspektora místní kriminálky, který ale k tomu, aby si vzal život, neměl sebemenší důvod. Nebo? Dokonalé smrti se každopádně nemusíte bát ani v případě, že jste se s touto sérií zatím nesetkali. Vše potřebné se včas dozvíte a my můžeme potvrdit, že prostředí Skotska je po tsunami severské krimi nebývale osvěžující!

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 84 %

Začtěte a zaposlouchejte se do příběhů se slevou až 70 %

Kazatel

Camilla Läckberg

Žánr: Světová literatura, severská krimi

Pokud ale severské krimi zatím dost nemáte, s Kazatelem od Camilly Läckberg chybu neuděláte. Poblíž pobřežního městečka Fjällbacka je nalezena mrtvola ženy. Pod jejím tělem objeví kriminalisté další dvě kostry žen, které jsou zavražděny stejně jako ona, avšak už před dvaceti lety. Jedná se o stejného pachatele, nebo jeho napodobitele? Vyšetřovatelé Erika Falcková a Patrik Hedström si navíc musí lámat hlavu nejen s mrtvolami, hlavně ale se sedmnáctiletou dívkou, která beze stopy zmizela z nedalekého kempu.

Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 84 %

Ve slevě toho máme ale ještě mnohem víc. Třeba výbornou procedurální krimi od Jørna Liera Horsta, jeden z nejlepších případů Jussiho Adlera Olsena, ale taky Larse od Daniela Grise či Vlastimila Vondrušku.