Pozadí stránky
Pozadí stránky

Povinná četba zábavou Audioknihy na start školního roku se slevou 30 %
25. 9. 2023 14:55 | Patricie Kolohnátková

Povinná četba zábavou Audioknihy na start školního roku se slevou 30 %

Začátek školního roku se blíží, to znamená, že je za rohem i brzké vstávání nebo domácí úkoly. A také povinná četba, která je pro mnohé strašákem. To ale neplatí v případě O2 Knihovny, kde jsme pro vás vybrali povinnou četbu v podobě parádních audioknih a právě teď je stáhnete se slevou 30 %.

Užijte si skvělé interpretace třeba od Petra Čtvrtníčka, Bohdana Tůmy nebo mistrů mluveného slova Miroslava Moravce, Luďka Munzara a Radoslava Brzobohatého a propadněte světu dobrodružství a fantazie třeba v románech Dvacet tisíc mil pod mořem, Ostrov pokladů, Bílý tesák, ale i na Farmě zvířat nebo ve Starých pověstech českých. Máme toho pro vás ale ještě mnohem víc! Kterou audioknihu si užijete vy? Akce platí až do 11. září 2023.

Povinná četba zábavou Audioknihy na start školního roku se slevou 30 %

OSTROV POKLADŮ

Robert Louis Stevenson

Žánr: Světová literatura, dobrodružné, pro děti a mládež

Interpret: Zbyšek Horák

Ostrov pokladů je nejen nejznámějším dílem Roberta Louise Stevensona, jde ale také o klasický pirátský příběh pro děti a mládež, kde nechybí pořádný poklad, putování po moři a spousta napětí a překvapení. Vypráví o skupině dobrodruhů, kteří se vydávají na ostrov za pirátským pokladem. Po cestě se setkávají s řadou překážek a nebezpečí, ale nakonec poklad najdou a vrátí ho jeho právoplatným majitelům. A vy si díky Zbyškovi Horákovi, který Ostrov pokladů výborně převyprávěl, tenhle klasický román skvěle užijete.

Hodnocení na Databázi knih: 86 %

Povinná četba zábavou Audioknihy na start školního roku se slevou 30 %

FARMA ZVÍŘAT

George Orwell

Žánr: Světová literatura, novela, román

Interpret: Petr Čtvrtníček

Farma zvířat je další klasikou, kterou George Orwell dokončil v roce 1944. Jde o příběh o moci, korupci a důležitosti svobody. Přeložen byl do více než sedmdesáti jazyků, vzniklo podle něj hned několik filmů a seriálů a jedná se také o povinnou četbu v celé řadě zemí světa. Příběh napsaný ve formě bajky o zvířatech, která se postavila svému lidskému majiteli, je parodií na komunistické Rusko a stalinismus. Právě proto byl román krátce po vydání zakázán v mnoha zemích včetně Sovětského svazu, Číny nebo Československa. Jak je i dnes až mrazivě aktuální, si můžete spolu s dětmi zopakovat ve fantastickém podání Petra Čtvrtníčka.

Hodnocení na Databázi knih: 91 %

Povinná četba zábavou Audioknihy na start školního roku se slevou 30 %

BÍLÁ TESÁK

Jack London

Žánr: Světová literatura, dobrodružné, pro děti a mládež

Interpret: Bohdan Tůma

Bílý tesák je asi nejznámější román Jacka Londona, který vypráví o psovi s vlčími geny. Příběh se odehrává v drsné přírodě Aljašky na konci 19. století, kde je čtyřnohý hrdina vychován vlky. Prožívá dobrodružství, bojuje o život, aby se nakonec stal věrným přítelem. Bílý tesák je n o odvaze, přátelství a síle živlů a podle některých jde stále o nejlepší dílo o přírodě, které kdy bylo napsáno. Je to ale také román, který si stále získává srdce čtenářů všech věkových kategorií. Audioknihu pak načetl Bohdan Tůma.

Hodnocení na Databázi knih: 89 %

Povinná četba zábavou Audioknihy na start školního roku se slevou 30 %

DVACET TISÍC MIL POD MOŘEM

Jules Verne

Žánr: Světová literatura, román, sci-fi

Interpret: Miroslav Moravec, Luděk Munzar a Radoslav Brzobohatý

Jules Verne je jedním ze zakladatelů žánrů sci-fi a tehdejší vědecké poznatky v mnoha směrech předběhl i v románu Dvacet tisíc mil pod mořem. Příběh o kapitánovi Nemo a jeho ponorce Nautilus byl inspirován autorovou vášní pro moře i mořeplavbu a v románu popsal i celou řadu živočichů, z nichž byli mnozí objeveni až po jeho smrti. Co víc - jde o asi vůbec první dílo, které zmiňuje ochranu přírody. Hlavně je ale Dvacet tisíc mil pod mořem nádherným příběhem plným poznávání a dobrodružství, který pro vás máme ve vícehlasé četbě od Miroslava Moravce, Luďka Munzara a Radoslava Brzobohatého.

Hodnocení na Databázi knih: 87 %

Povinná četba zábavou Audioknihy na start školního roku se slevou 30 %

STARÉ POVĚSTI ČESKÉ

Jana Eislerová

Žánr: Česká literatura, pro děti a mládež, pověsti

Interpret: Vladimír Brabec

Staré pověsti české si nejčastěji spojujeme s Aloisem Jiráskem, jeho jazyk ale dnes malým i těm trochu větším příliš neřekne. Proto se našich národních pověstí chopila autorka učebnic a knih pro děti Jana Eislerová a převyprávěla je tak, že budou bavit i děti. Na audioknize, kterou načetl herec Vladimír Brabec, jich najdete celkem jednadvacet. Nechybí příběh praotce Čecha, o Krokovi a jeho dcerách, o Horymírovi a Šemíkovi, ale ani Dívčí válka, Golem nebo Bílá paní. A Staré pověsti české mohou sloužit také jako inspirace k bezpočtu výletu po místech, která popisují.

Hodnocení na Databázi knih: 82 %

O2 Knihovna

V naší O2 Knihovně najdete tisíce e-knih a audioknih nejrůznějších žánrů na jednom místě. Stáhněte si zdarma aplikaci O2 Knihovny a mějte tak své čtení i poslech stále po ruce! 

Aplikace O2 Knihovna je zcela zdarma a můžete v ní pohodlně číst a poslouchat vaše oblíbené knihy. Stahnout si ji můžete s využitím QR kódu vedle nebo tlačítla níže.