Pozadí stránky
Pozadí stránky

Hana, Šikmý kostel i Jméno růže Zaposlouchejte se do audioknih se slevou 30 %
13. 11. 2023 11:36 | Patricie Kolohnátková

Hana, Šikmý kostel i Jméno růže Zaposlouchejte se do audioknih se slevou 30 %

Jak už jste zvyklí, i v listopadu jsme si pro vás na O2 Knihovně přichystali slevy na parádní audioknihy a jejich výběr je navíc tentokrát víc než tematický. Před rok 1989 se přenesete hned několikrát. Bestseller Hana odhaluje strhující rodinné tajemství za dob komunismu, o perzekuci církevních představitelů se zase dozvíte v Bílé vodě Kateřiny Tučkové. A stahovat můžete i výběr povídek z období před rokem 1989 od nejlepších současných autorů s názvem Jestli vůbec někdy. Nechybí ale ani nejnovější Romantický útěk v podobě Vinice ve Francii, ikonické Jméno růže ve výborné dramatizaci nebo román Colleen Hooverové 9. listopad. Který titul si vyberete vy?

Hana, Šikmý kostel i Jméno růže Zaposlouchejte se do audioknih se slevou 30 %

JMÉNO RŮŽE

Umberto Eco

Žánr: Světová literatura, historický román

Interpreti: Pavel Soukup, David Novotný, Josef Somr a další (dramatizace)

V roce 1327 přijíždějí do kláštera benediktýnů na severu Itálie mladý mnich Adso a jeho učitel Vilém z Baskervillu. Opat je pověřuje vyšetřováním záhadných vražd mnichů a stopy vedou do tajemné knihovny, kde se ukrývají poklady vzdělanosti i zakázané knihy. Je vrahem skutečně ďábel, nebo je viník mnohem prozaičtější? Jméno růže je postmoderní román, který spojuje historickou, detektivní, filozofickou, hororovou i teologickou rovinu a který fascinuje dodnes. A vy si ho můžete užít v excelentní dramatizaci s Pavlem Soukupem v hlavní roli.

Hodnocení na Databázi knih: 89 %

Hana, Šikmý kostel i Jméno růže Zaposlouchejte se do audioknih se slevou 30 %

VINICE VE FRANCII

Julie Caplinová

Žánr: Světová literatura, román, pro ženy

Interpret: Veronika Lazorčáková

Nejnovější Romantický útěk v podobě audioknihy dostal jméno Vinice ve Francii. Seznámíte se tu s Hattie, která má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se vyskytne nabídka odjet do Francie, neváhá ani minutu a vyráží. Ve víru opojných bublinek šampaňského a magické vůně croissantů dostává šanci vypracovat se z asistentky na vyhledávanou organizátorku svateb. Nikdo ale nepočítal s tím, že cestu za zářnou kariérou zkomplikuje okouzlující Luc, který bude dělat vše pro to, aby Hattie rozptýlil a odlákal od jejích pracovních povinností.

Hodnocení na Databázi knih: 80 %

Hana, Šikmý kostel i Jméno růže Zaposlouchejte se do audioknih se slevou 30 %

HANA

Alena Mornštajnová

Žánr: Česká literatura, román

Interpret: Lenka Vlasáková

V roce 1954 devítiletá Mira spadne do ledové řeky. Za neposlušnost je potrestána zákazem zákusku. Tato nevinná příhoda však odstartuje tragédii, která Miře navždy změní život. Dívka se poté na dlouhé roky dostane ke své nemluvné tetě Haně a v průběhu let se dozvídá o pohnuté rodinné historii, která je plná utrpení a násilí. Příběh, vycházející ze skutečných událostí, popisuje Alena Mornštajnová ve strhujícím tempu a se smyslem pro dramatičnost. Jeden z nejzásadnějších románů posledních let dostala na starosti Lenka Vlasáková.

Hodnocení na Databázi knih: 94 %

Hana, Šikmý kostel i Jméno růže Zaposlouchejte se do audioknih se slevou 30 %

9. listopad

Colleen Hooverová

Žánr: Světová literatura, román, pro ženy

Interpret: Klára Suchá

Fallon odjíždí z L. A. a seznamuje se s mladým spisovatelem Benem. Jejich přitažlivost je neodolatelná a tráví spolu poslední den ve městě. A i když poté žijí svými životy, každý rok se ve stejný den scházejí. Fallon si ale postupně začíná myslet, že si Ben vymýšlí realitu, aby dosáhl dokonalé zápletky. Čeká je šťastný konec, nebo oba skončí se zlomeným srdcem? Výborný román autorky bestsellerů S námi to končí a Pravda, nebo lež načetla Klára Suchá.

Hodnocení na Databázi knih: 88 %

Hana, Šikmý kostel i Jméno růže Zaposlouchejte se do audioknih se slevou 30 %

ŠIKMÝ KOSTEL

Karin Lednická

Žánr: Česká literatura, historický román

Interpret: Vilma Cibulková

Šikmý kostel je románová kronika ztraceného města, které vzniklo na těžbě uhlí a zaniklo kvůli ní. Začíná důlním neštěstím v roce 1894 a sleduje osudy tří hrdinů Barbory, Julky a Ludwika, kteří se každý svým způsobem snaží najít svoji cestu za lepším životem a štěstím. To vše na pozadí skutečných událostí s reáliemi skutečného života v těžařských městech na počátku 20. století. Šikmý kostel získal ocenění Audiokniha roku 2020 v kategorii Nejlepší interpretka a vy si nyní přednes Vilmy Cibulkové můžete užít se slevou 30 %.

Hodnocení na Databázi knih: 92 %

BÍLÁ VODA

Kateřina Tučková

Žánr: Česká literatura, historický román

Interpret: Vanda Hybnerová, Johanna Tesařová a Ladislav Cigánek

Lena Lagnerová se vydává do kláštera v Bílé Vodě, aby našla klid. Namísto toho se však setkává s intrikami, pomluvami a útoky vůči místním řeholnicím. Lena se dozvídá o jejich útrapách během komunismu, kdy byly internovány v klášteře. Přestože čelily krutému útlaku, nevzdaly se své víry a naděje. Hrdinka se snaží pomoci řeholnicím a pochopit jejich příběh. Dokáže v sobě najít sílu, aby se postavila zlu a pomohla těm, kteří ji potřebují? Nejnovější román Kateřiny Tučkové čtou Vanda Hybnerová, Johanna Tesařová a Ladislav Cigánek.

Hodnocení na Databázi knih: 85 %

JESTLI VŮBEC NĚKDY

Kolektiv autorů

Žánr: Česká literatura, povídky

Interpreti: Jitka Ježková, Sabina Laurinová, Alžběta Stanková a Vasil Fridrich

Alena Mornštajnová, Kateřina Tučková, Petra Soukupová, Michaela Klevisová, ale i Ondřej Neff nebo Marek Epstein se sešli na přípravě této skvělé povídkové antologie. Spolu s Anynkou se podíváte do ústavu pro duševně choré, řeholnici Jitku budete sledovat v Bílé Vodě nebo se s Olinkou a rodiči vypravíte do Berlína. Hlavně se ale teď dost aktuálně přenesete do doby, kdy naděje byla často to jediné, co zbývalo - před rok 1989. Navíc v podání fantastické Jitky Ježkové a dalších.

Hodnocení na Databázi knih: 84 %

Nevybrali jste? Nevadí! Se slevou 30 % si nyní stáhnete i audioknihy od například Michaely Klevisové, Lisy Reganové, Martina Goffy, ale nechybí ani oceňovaná Opuštěná společnost Erika Taberyho anebo Motýlek Henri Charrièra.

O2 Knihovna

V naší O2 Knihovně najdete tisíce e-knih a audioknih nejrůznějších žánrů na jednom místě. Stáhněte si zdarma aplikaci O2 Knihovny a mějte tak své čtení i poslech stále po ruce! 

Aplikace O2 Knihovna je zcela zdarma a můžete v ní pohodlně číst a poslouchat vaše oblíbené knihy. Stahnout si ji můžete s využitím QR kódu vedle nebo tlačítla níže.