Pozadí stránky
Pozadí stránky

Březen plný detektivek. Audioknihy od Nesba, Keplera i Cartera se slevou 30 %
7. 3. 2024 14:38 | Patricie Kolohnátková

Březen plný detektivek. Audioknihy od Nesba, Keplera i Cartera se slevou 30 %

Krimi, thrillery a detektivky patří dlouhodobě k žánrům, které si stahujete nejčastěji. Právě proto jsme pro vás v O2 Knihovně připravili březen plný detektivek, které si až do 29.3.2024 stáhnete se slevou 30 %. A spolehnout se můžete i na to, že nechybí nejoblíbenější autoři. Třeba Chris Carter a několik případů s Robertem Hunterem, dále Jo Nesbø, Lars Kepler, ale ani Angela Marsons, Vlastimil Vondruška, Michaela Klevisová či výborná C. J. Tudor. Za které audioknihy z březnového výběru dáme osobně ruku do ohně?

Oddělovač

JEDEN ZA DRUHÝM

Chris Carter

Žánr: Světová literatura, thriller

Interpret: Jakub Saic

Co má společného Robert Hunter s reality show? Je to případ Jeden za druhým! Celé to začíná podivným telefonátem, kde Hunterovi volající sdělí jméno webové stránky. Když ji vyšetřovatel otevře, zjistí, že se v přímém přenosu dívá na vraždu. Má být ale ještě hůř - na druhou webovku s druhou vraždou už mají přístup i jiní uživatelé, kteří mají možnost hlasovat o dalším osudu oběti. Kolik vražd se ještě stane, než šílence Hunter s Garciou dopadnou? Audioknihu načetl Jakub Saic.

Hodnocení na Databázi knih: 94%

Oddělovač

TICHÁ MODLITBA

Angela Marsons

Žánr: Světová literatura, krimi, román

Interpret: Jitka Ježková

Případy, které se týkají dětí, jsou pro policisty obvykle ty nejtěžší. Přesně k takovému se právě dostala vyšetřovatelka Kim Stone a jak se brzy ukáže, jde o hodně zvrácenou hru. Když zmizí Amy a Charlie, dvě devítileté holčičky, jejich rodiče prožívají nejtěžší okamžiky svého života. Pak ale přijde ještě větší rána - domů se vrátí jen jedna. Co víc, únosce nutí rodiče postavit se proti sobě a bojovat o život své dcery. Třetí případ Kim Stone načetla Jitka Ježková.

Hodnocení na Databázi knih: 92 %

Oddělovač

PLAYGROUND

Lars Kepler

Žánr: Světová literatura, fantasy, thriller

Interpret: Tereza Bebarová

Manželé Alexandra a Alexander Ahndorilovi, kteří jsou známi spíš pod svým alter egem Lars Kepler, už několikrát předvedli, že i když je jim blízký hlavně thrillerový žánr, jsou i další, kde se cítí jako ryby ve vodě. Dobrým důkazem je Playground s temnými prvky fantasy. Spolu s hlavní hrdinkou, švédskou poručicí Jasmin Pascalovou a jejím synem se tu podíváte na druhý břeh, který zažili při klinické smrti. A zjistíte, že život za životem může být také pekelně temný. To vše v podání vynikající Terezy Bebarové.

Hodnocení na Databázi knih: 69 %

Oddělovač

ŠVÁBI

Jo Nesbø

Žánr: Světová literatura, severská krimi, thriller

Interpret: Hynek Čermák

Harry Hole nevyšetřuje jen v prostředí studeného severu Evropy. V případu s názvem Švábi se vydává do rozžhaveného Bangkoku, aby pomohl zahladit stopy vraždy norského velvyslance. Důvod je nasnadě: v diplomatových osobních věcech se najde dětská pornografie. Harry se nakonec pustí do pátrání, aby záhadě přišel na kloub, i když si mnozí přejí, aby některá tajemství zůstala navždy pohřbena. Kdo za vším stojí, zjistíte spolu s Hynkem Čermákem, který audioknihu dostal na starosti.

Hodnocení na Databázi knih: 77 %

Oddělovač

TI DRUZÍ

C. J. Tudor

Žánr: Světová literatura, horor, thriller

Interpret: Vasil Fridrich

Britská autorka C. J. Tudor je známá mistrnými psychologickými thrillery a Ti druzí zcela jistě patří k tomu nejlepšímu, co napsala. Jsou o Gabovi, který jednou v zácpě skončí za starým autem. V něm se za zadním sklem najednou objeví tvář dítěte, které říká tati. Jde o jeho dceru Izzy, jíž tehdy viděl naposledy. Následující roky tráví jejím hledáním, i když už to všichni vzdali. Co se tehdy stalo, vědí Fran a Alice. A také vědí, co je čeká, pokud je strůjci zla, co za vším stojí, chytí. Neskutečně napínavý thriller načetl Vasil Fridrich. 

Hodnocení na Databázi knih: 82 %

Oddělovač

VRANÍ OKO

Michaela Klevisová

Žánr: Česká literatura, detektivka, krimi

Interpret: Jana Stryková

V případu Vraní oko se detektiv Josef Bergman přesune do chatové oblasti na jižní Moravě, kde právě vzniká nová ptačí rezervace. A není žádným tajemstvím, že ji tu místní příliš nechtějí. Detektiv musí zjistit, kdo a co stojí za záhadnou vraždou podivínského ornitologa. Ale i to, jak vše souvisí se smrtí pražské profesorky. Atmosféru vesnice, kde něco skrývají úplně všichni, si užijete v podání Jany Strykové.

Hodnocení na Databázi knih: 90 %

Oddělovač

VÍ O TOBĚ

Sarah Pinborough

Žánr: Světová literatura, thriller, pro ženy

Interpret: Helena Dvořáková, Simona Postlerová, Ivana Jirešová a Jakub Hejdánek

Pokud máte rádi vícehlasou četbu, sáhněte po audioknize Ví o tobě. Je o zamotaném trojúhelníku s hlavní postavou Louise, kterou opustil manžel. Náhle se zjeví manželé David a Adele, kteří ji úplně fascinují, zvlášť když ji pomalu začínají vtahovat do svého života. Dokonalý obraz ale postupně získává čím dál větší trhliny a hlavní hrdinka si musí klást otázku, jak daleko je pár schopen zajít, aby svá tajemství uchránil. Ví o tobě je psychologický thriller, od kterého se neodtrhnete. S koncem, který vás bude naprosto šokovat!

Hodnocení na Databázi knih: 77 %

Oddělovač

O2 Knihovna

V naší O2 Knihovně najdete tisíce e-knih a audioknih nejrůznějších žánrů na jednom místě. Stáhněte si zdarma aplikaci O2 Knihovny a mějte tak své čtení i poslech stále po ruce! 

Aplikace O2 Knihovna je zcela zdarma a můžete v ní pohodlně číst a poslouchat vaše oblíbené knihy. Stahnout si ji můžete s využitím QR kódu vedle nebo tlačítla níže.