Pozadí stránky
Pozadí stránky

Užijte si pohádkové Vánoce s audioknihami se slevou až 40 %
8. 12. 2023 14:21 | Patricie Kolohnátková

Užijte si pohádkové Vánoce s audioknihami se slevou až 40 %

Advent a Vánoce jsou časem kouzel, magie, krásných příběhů a vyprávění. A jde také o období, kdy nejvíc září dětské oči. Abychom jim čekání na Ježíška zkrátili, v O2 Knihovně jsme vybrali naše oblíbené pohádky, které si nyní jako audioknihy můžete stáhnout se slevou až 40 %. Spolu s dětmi si tak užijete klasické, vtipné i moderní pohádky a příběhy, jež vám do uší budou šeptat třeba Marek Eben, Zdeněk Svěrák, Aňa Geislerová, ale i Vlastimil Brodský nebo Jiřina Bohdalová. A mimo jiné tu dostanete odpověď na otázku, jaká je nejzamilovanější pohádka známých osobností. Audioknihy se slevou si můžete stáhnout až do 3. ledna a my přejeme pohádkový poslech!

Užijte si pohádkové Vánoce s audioknihami se slevou až 40 %

ADVENTNÍ POHÁDKOVÝ KALENDÁŘ

Kolektiv autorů

Žánr: Pohádky

Interpreti: Jan Čenský, Ivana Andrlová, Petr Rychlý, Otakar Brousek st. ad.

V adventních kalendářích se nejčastěji ukrývá čokoláda a cukrovinky, může v nich být ale také kosmetika, čaje, svíčky, alkohol či nářadí. Anebo pohádky! Přesně takový adventní kalendář pro vás máme a vy si spolu s dětmi každý večer užijete známé i méně známé příběhy, které vám budou vyprávět Jan Čenský nebo Ivana Andrlová. Nechybí Princezna na hrášku, Perníková chaloupka, ale i pohádka O vanilkovém rohlíčku, který měl smůlu nebo O vánoční hvězdičce.

Užijte si pohádkové Vánoce s audioknihami se slevou až 40 %

VÁNOČNÍ VYPRÁVĚNÍ

Kolektiv autorů

Žánr: Česká literatura, povídky, humor

Interpreti: Zdeněk Svěrák, František Nepil, Miloslav Šimek, Saša Rašilov ad.

Vánoční a často i humorné povídky, které rozesmějí velké i malé. To je audiokniha Vánoční vyprávění, kde se potkávají největší jména české scény. Nechybí Jan Werich, Miloslav Šimek a Jiří Grossmann, František Nepil, Zdeněk Svěrák, Robert Křesťan, Saša Rašilov a Michal Viewegh. Celkem sedm povídek o adventu a Vánocích si vychutnáte v podání některých z nich, hlavně vás ale naladí tou správnou vánoční atmosférou.

Užijte si pohádkové Vánoce s audioknihami se slevou až 40 %

POHÁDKOVNÍK

Josef Čapek, Astrid Lindgrenová ad.

Žánr: Česká literatura, pohádky

Interpreti: Aňa Geislerová, Barbora Poláková, Jakub Prachař ad.

Za Pohádkovníkem stojí Noc s Andersenem, akce, jíž pořádá Národní knihovna ČR. Právě její tvůrci přišli s nápadem spojit oblíbené umělce s pohádkami a příběhy, které ovlivnily jejich dětství a které třeba teď předávají svým potomkům. Aňa Geislerová tak načetla Povídání o pejskovi a kočičce nebo kousek Pipi Dlouhé punčochy od Astrid Lindgrenové, od Báry Polákové uslyšíte kus Petera Pana a od Jakuba Prachaře si poslechnete pohádku Král měl tři syny z Fimfára. Pohádkovník, to je bezmála pět hodin pohádek, které si užijí malí i velcí.

Užijte si pohádkové Vánoce s audioknihami se slevou až 40 %

NEJLEPŠÍ POHÁDKY PŘED USNUTÍM

Zdeněk Miller, Josef Čapek, bratři Grimmové ad.

Žánr: Česká literatura, pohádky

Interpreti: Marek Eben, Libuše Šafránková, Karel Höger ad.

Jakou pohádku jste měli jako malí nejradši? Vaše odpověď bude s velkou pravděpodobností ve výběru Nejlepších pohádek před usnutím, kde nenajdete jen kouzelné příběhy, ale i písničky. Třeba Popelku uslyšíte od její nejznámější představitelky Libuše Šafránkové, Marek Eben zase dostal na starost Jeníčka a Mařenku a spolu s malou Aničkou Slováčkovou zase vypoví, Jak krtek ke kalhotkám přišel. Nechybí ale ani Pejsek a kočička či pohádka O zvědavém štěňátku.

Užijte si pohádkové Vánoce s audioknihami se slevou až 40 %

SŤASTNÉ A VESELÉ... 9 POHÁDEK POD STROMEČEK

Zbyněk Malinský

Žánr: Česká literatura, pohádky

Interpreti: Jiřina Bohdalová, Vlastimil Brodský, Petr Nárožný

A na závěr tu máme něco, u čeho vám garantujeme, že se budete královsky bavit. Zbyněk Malinský byl scénárista, textař a také spisovatel, který psal hlavně pro děti. A sbírka Šťastné a veselé… 9 pohádek pod stromeček dozajista patří k tomu nejlepšímu, co vytvořil. Nechybí tu například příběh o tom, Jak se vánočka dala pojistit proti připálení, Jak si kamna o Vánocích zakouřila nebo Jak ořechová skořápka plula na Vánoční ostrov. To vše v mistrovském podání Jiřiny Bohdalové, Vlastimila Brodského a Petra Nárožného.

Všechny audioknihy se slevou si můžete stáhnout až do 3. ledna, v nabídce toho ale pro malé i větší posluchače máme mnohem víc. Kupříkladu další příběhy Krtečka, Křemílka a Vochomůrku, Včelí medvídky či nejlepší české pohádky v podání Karla Högra.

O2 Knihovna

V naší O2 Knihovně najdete tisíce e-knih a audioknih nejrůznějších žánrů na jednom místě. Stáhněte si zdarma aplikaci O2 Knihovny a mějte tak své čtení i poslech stále po ruce! 

Aplikace O2 Knihovna je zcela zdarma a můžete v ní pohodlně číst a poslouchat vaše oblíbené knihy. Stahnout si ji můžete s využitím QR kódu vedle nebo tlačítla níže.