Pozadí stránky
Pozadí stránky

Uklidňující hit Monument Valley slaví 10 narozeniny
16. 4. 2024 9:41 | Michal Burian

Uklidňující hit Monument Valley slaví 10 narozeniny

Jedna z nejzajímavějších logických her pro jednoho hráče slaví 10 let. Nezávislé studio Ustwo Games se ohlíží za úspěchem svého hitu Monument Valley, který spatřil světlo světa v dubnu 2014 na iOS. O měsíc později následovala verze pro Android, další rok pro Windows Phone a až v létě 2022 se hra dostala na počítače s operačním systémem Windows.

U příležitosti tohoto milníku bylo zveřejněno krátké video ohlížející se za celou cestou. Mimo jiné jsou nám připomenuta ocenění, která Monument Valley získal, a různé celebrity, jako jsou Ariana Grande, Louis Theroux, Guillermo del Toro a umělkyně Kim Chi.

Není divu, že v roce 2017 následovalo pokračování pro iOS a Android. Navíc v roce 2019 studio prozradilo, že chystá Monument Valley 3. O něm ale v současné době nic nevíme.

V Monument Valley hrajete za princeznu, jež prochází bludištěm optických klamů a nemožných objektů, které jsou ve hře označovány jako „posvátná geometrie“. Hra se odehrává z izometrického pohledu a hráč musí hledat skryté průchody, aby se hlavní hrdinka dostala k východu jednotlivých map zasazených do nového, surrealistického a temného světa. Překážky musí překonat, aby našla odpuštění.

Hra je sice logická, ale je popisovaná jako meditativní a uklidňující. Ve stejném duchu se drží pokračování.

Uklidňující hit Monument Valley slaví 10 narozeniny